Reclamen més civisme als ciutadans i més mitjans al comú ens els punts on es fa porta a porta

Llocs com al Cedre, hi ha veïns que incompleixen els horaris de treta de la brossa i s’acumulen bosses d’escombraries a qualsevol hora pel carrer, mentre que la corporació, almenys per ara, no vol posar-hi contenidors per, almenys, fer-ho més arreglat

BOSSES D'ESCOMBRARIA LLANÇADES DE QUALSEVOL MANERA.
BOSSES D'ESCOMBRARIA LLANÇADES DE QUALSEVOL MANERA.

Perquè la recollida de residus porta a porta funcioni, hi ha d’haver consciència ciutadana i mitjans adients. I cap de les dues variables rutlla del tot en alguns dels barris -Cedre o Terra Vella, per exemple- on en el cas d’Andorra la Vella ja hi ha el format implantat. Perquè ni hi ha civisme en una part del veïnat, i tampoc el comú de la capital vol fer una mica marxa enrere i tornar a instal·lar (o instal·lar de nou) contenidors per aquells que passen de tot. Perquè llavors mai no farien el que els toca.

Però el cert és, i ara amb la calor es nota més encara, que hi ha una part de la ciutadania que, pel motiu que sigui, no pren consciència en relació amb la recollida de residus porta a porta, i treu les bosses d’escombraries en qualsevol moment del dia i deixant-les en qualsevol punt del carrer, del barri. Un dels elements més sorprenents que es pot arribar a veure, en aquests punts de la recollida porta a porta, és que hi ha alguns veïns que, sense pensar-s’ho dues vegades, i per treure’s de sobre la brossa, acaben ‘apostant’ per dipositar la bossa de les escombraries en la primera paperera més propera al seu domicili que troben i que, òbviament, no està pensada per aquest tipus de residus.

Tot plegat fa que la imatge de brutícia, en algunes ocasions, sigui d’allò més evident. Almenys aparentment. I de moment, asseguren les fonts, no consta que els agents del servei de circulació ni cap altre organisme depenent del comú hagi imposat cap sanció per incompliment de les ordinacions escaients.

Comentaris (11)

Trending