Protecció Civil podrà convertir el Centre Esportiu del Pas en un alberg en cas d’emergència

El conveni signat entre Govern i el comú d’Encamp preveu que la instal•lació pugui acollir fins a 100 persones que es vegin afectades per situacions com ara una nevada intensa, esllavissada que no els permetin marxar del país o altres catàstrofes

Rossell i Mas han visitat les instal·lacions que acollirien l'alberg acompanyats de Cristian Pons.
Rossell i Mas han visitat les instal·lacions que acollirien l'alberg acompanyats de Cristian Pons. G. P.

En Centre Esportiu del Pas de la Casa es convertirà, si mai fes falta, en un alberg preparat en cas d’emergències. Podria acollir fins a 100 persones que necessitessin allotjament en cas d’alguna incidència natural o catàstrofe, com ara esllavissades, nevades que bloquegessin la sortida del país o incendi, entre altres supòsits. Així ho marca el conveni signat entre Govern i el comú d’Encamp, per convertir la instal·lació en un dels espais previstos per aquestes circumstàncies.

És un acord que les parts signants han deixat clar que desitgen que mai s’hagi de posar en marxa, però que cal tenir per estar preparats. El document estableix que, en cas de necessitat, la corporació cediria el centre perquè Protecció Civil activi un alberg que pugui acollir les persones afectades per la situació d’emergència. “Quan es produeixi l’incident, tindríem aquestes instal·lacions magnífiques i s’hi ubicaria la gent que ho necessités”, ha apuntat el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.

“Hem d’estar segurs que estem preparats per possibles emergències, encara que, tant de bo, mai hàgim de desplegar l’alberg”, ha comentat la cònsol major d’Encamp, Laura Mas

L’espai preveu una capacitat de fins a 100 llits, material que quedarà emmagatzemat al mateix centre esportiu. Si s’activa, Protecció Civil faria la gestió i tindria la col·laboració del comú d’Encamp que cediria, per exemple, el restaurant per preparar el menjar per a les persones acollides. La instal·lació disposaria d’altres serveis bàsics, com ara garantir la higiene dels afectats per la situació d’emergència. “Serviria fins i tot perquè hi romanguessin uns quants dies”, ha remarcat el ministre.

Des del comú, la cònsol major, Laura Mas, ha destacat la importància del conveni. “Hem d’estar segurs que estem preparats per possibles emergències, encara que, tant de bo, mai hàgim de desplegar l’alberg”, ha comentat.

El del Centre Esportiu del Pas és només un dels espais que Protecció Civil vol tenir preparat per aquestes possibles urgències. De fet, Rossell ha avançat que “tenim pensades altres ubicacions i ja fa temps que treballem per una a Andorra la Vella, tot i que la crisi de la Covid ho ha aturat una mica”. A banda, també es preveu una tercera a les Valls del Nord.

El ministre també ha posat en relleu que, en el cas de la instal·lació pascasenca, també es podria emprar en cas d’una emergència que tingués lloc a les regions franceses veïnes. “Dins del marc de la col·laboració transfronterera, no hi hauria cap problema per donar alberg a qui ho necessités i estigués a l’altre cantó de la frontera”, ha manifestat.

Comentaris (2)

Trending