Propietaris del Pas clamen per la supressió dels cens emfitèutic

Tímida campanya a change.org pel que es considera com una injustícia per haver d’abonar una figura impositiva molt específica i clarament en desús

Captura de pantalla de la campanya a change.org.
Captura de pantalla de la campanya a change.org.

Assessors fiscals de propietaris del Pas de la Casa, de comú acord amb aquests, han iniciat una tímida campanya a través de les xarxes socials per tal de reclamar que se suprimeixi el cens emfitèutic, que consideren que és una figura impositiva que “margina” alhora que, afirmen, suposarà uns greus perjudicis després d’un any que està sent molt complicat i que no es preveu que millori en breu.

La campanya iniciada a mig matí a través del portal electrònic change.org tot just ha recollit mig centenar de firmes. En la motivació de la recollida electrònica de firmes s’hi diu que “ha arribat una pandèmia, per llei el Govern ens ha obligat a fer uns esforços descomunals als petits propietaris, reduint lloguers, condonant lloguers... i ara aquest 2021 el comú d'Encamp ens obligarà a pagar un cens emfitèutic que no es paga en cap indret del país”.

L’acció que reclama la supressió del cens emfitèutic es dirigeix tant al comú encampadà com al Govern, i manté que “si ens obligueu a pagar el cens emfitèutic ja ens podeu retornar el que vam pagar l’any passat, perquè el cens es podria entendre a efectes jurídics com un dret d’us, és a dir, un lloguer. A més, ens obliga a pagar un impost sobre la propietat de quelcom que no és nostre, segons el comú”. Per als impulsors de la campanya, “aquesta situació vulnera a tots els propietaris del Pas de la Casa i ens margina en comparació a la resta del país”. 

Comentaris (2)

Trending