El Pla de reactivació de Sant Julià aposta pel senderisme però topa amb la circulació de motos

L’estratègia per invertir en la conservació i promoció de l’entorn i del paisatge de natura contrasta amb el trànsit rodat als camins i amb la dificultat per controlar-lo

Comentaris

Un dels senyals que s'han instal·lat als camins.
Un dels senyals que s'han instal·lat als camins. Altaveu

El Pla de reactivació de Sant Julià de Lòria aposta per l’acció continuada de neteja de boscos i d’adequació i senyalització dels senders excursionistes. Assenyala que cal tenir una cura important del manteniment de tots els camins i circuits naturals, sobretot a finals de l’hivern i a principis de la tardor. El projecte, però, té un obstacle ben gran i és la presencia de motos i trials als camins.

El propi cònsol major lauredià, Josep Majoral va reconèixer durant la darrera reunió de poble que el control de les motos als camins de la parròquia és un problema. És cert que, ocasionalment, hi ha vigilància per part dels banders però també ho és que la presencia de motos de trial i d’enduro és notable. Majoral ha explicat que el fet que circulin sense matrícula és un inconvenient per denunciar els seus conductors. Els cartells prohibint el pas de motos no serveixen per res i les zones amb més presència són les de Nagol, Sant Martí, el cami del Roc de l’Àliga, el de la Solana, Aixirivall, Fontaneda o Canòlich.

El Pla proposa també que, per a dur a terme els treballs de manteniment dels camins de manera més profunda i en espais naturals més importants,-a més de la formula clàssica de contractació de personal eventual, o la coordinació de jornades amb les diferents associacions mediambientals del país-, s'organitzin de camps de treball internacionals, en els que persones (habitualment estudiants) de diferents països van a treballar gratuïtament, a canvi del menjar i de l’allotjament. D’aquesta manera, a més de fer la neteja dels boscos, es donaria a conèixer Sant Julià de Lòria de forma internacional a un públic potencialment atractiu.

La tasca s’anuncia dura i complicada perquè al problema de les motos, cal afegir el de la desaparició o canvis de rètols que indiquen camins. Tot i el treball del comú per tornar-los a col·locar, la seva presència és molt breu  en indrets com  Nagol, Aixirivall, Auvinyà, Juberri i Sant Martí. Quan no continuen al seu lloc és sovint per indicar la direcció contrària. Un dels casos  més habituals és el de l’església de Sant Serni de Nagol o el centre vila de Sant Julià de Lòria.

De tota manera, aquest tema no és el principal motiu de neguit entre la majoria comunal. Ho és el de les motos i amb motiu. Sant Julià ja ha rebut el segell de destinació turística sostenible. Això i la circulació de motos pels camins no lliga massa.

Comentaris (5)

Trending