Pere Cervós guanya el concurs dels pisos socials d’Escaldes-Engordany

La construcció dels habitatges costarà 7,2 milions d’euros i s'aixecaran en 14 mesos. Ara la corporació ha de decidir si ho fa en concessió o assumeix els costos ella mateixa

Imatge de com serà el futur edifici de pisos.
Imatge de com serà el futur edifici de pisos.

El projecte presentat per Pere Cervós, amb pressupost de 7,2 milions d'euros i 14 mesos de construcció, ha estat el guanyador del concurs de pisos socials d'Escaldes-Engordany. Ara, mentre es redacta el projecte, el comú haurà de decidir si continua amb la idea de concessió o assumeixen ells els costos de l'edificació. La voluntat és que les obres dels 39 habitatges socials comencin a la tardor.

El Comú d’Escaldes-Engordany ha informat aquesta tarda el guanyador del concurs dels pisos socials que es construiran a l’avinguda del pessebre número 60 de la parròquia escaldenca. Es tracta el projecte de l’arquitecte Pere Cervós i Ricard de Deus que ha presentat una proposta de 7,2 milions d’euros amb mòduls prefabricats i que estaran disponibles en 14 mesos.

Amb aquesta adjudicació, la cònsol major de la parròquia ha volgut deixar clar el compromís que té la corporació amb un “uns dels problemes més greus del país”, el de l’habitatge.

La situació financera del comú permetrà a la corporació escaldenca “posar criteris ajustats” al plec de bases pel que fa al preu del lloguer o els anys de concessió entre altres aspectes.

Gili, a més, ha donat detalls del projecte que constarà de sis estudis d’una habitació, 16 habitatges de dues habitacions, sis habitatges de tres habitacions, set habitatges de dues habitacions per a la gent gran i quatre habitatges d’ús compartit. Tots els pisos tindran terrassa i aparcament. A més, al voltant de la plaça hi haurà els espais comuns, com ara una bugaderia, sales polivalents o espais d’esbarjo. Tot el projecte s’articula a través d’un atri i la plaça interior. A més, s’utilitza l’atri per recollir l’energia a l’hivern i dissipar-la a l’estiu.

unnamed

Des de la minoria, Miquel Aleix s’ha felicitat perquè Escaldes-Engordany tiri endavant un projecte social d’aquestes característiques  i ha recordat que “demòcrates també ho portàvem en el programa”, així com que han trobat ideal l’emplaçament d’aquests. Tot i això, han volgut posar en relleu que els 14 mesos de construcció els consideren “poc realistes” i han insistit que parlin amb el Govern per dur-ho a terme, ja que un privat vol rendibilitat.

En aquest sentit, Gili ha assegurat que la situació financera de la corporació els permetrà “posar criteris ajustats” al plec de bases, com preu de lloguer, anys de concessió, entre altres aspectes. De fet, el principal dubte que tenen actualment és si mantenir la idea inicial de concessió o si, al contrari, assumeix els costos de la construcció dels 39 habitatges socials “sense endeutament”. Les previsions és tenir enllestit el plec de tan aviat com sigui possible i que de cara a la tardor -octubre o novembre- es comenci a edificar.

Rosa Gili i Magda Mata presentant el concurs d'idees per als pisos socials.

Relacionat

Escaldes convoca un concurs d’idees per als pisos socials amb gairebé 15.000 euros en premis

Al llarg de la sessió, a més, també s’ha aprovat un pressupost un suplement de crèdit de 69.678 euros que es destinarà a aquesta adjudicació. En aquest sentit, Gili ha recordat que, en un inici, es va aprovar una partida de 150.000 euros. I l’estudi geològic de la parcel·la va costar 16.996 euros i els premis del concurs han suposat una despesa de 14.000 euros. Des del comú preveu un preu final superior al crèdit disponible i és per aquest motiu que han demanat aquest suplement, aprovat amb el suport també de la minoria.

Finalment, en el consell de comú també s’ha adjudicat el lloguer, instal·lació i manteniment d’il·luminació de Nadal pels períodes de Nadal del 2022 al 2025 a l’empresa Novelec per un import de 258.393 euros.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending