Pandores 20.21, l’exposició de les artistes d’Escaldes-Engordany

La mostra s’ha inaugurat al Centre Cultural i recull les obres ambientades en la pandèmia de 14 dones de la parròquia

Inauguració de l'exposició 'Pandores  20.21'
Inauguració de l'exposició 'Pandores 20.21' Pilar Candel

L’exposició ‘Pandores 20.21’ s’ha inaugurat al Centre Cultural d’Escaldes-Engordany. La mostra recull les obres de 14 dones de la parròquia que, amb diferents estils i tècniques, han mostrat la seva visió de la pandèmia i el confinament. A més, al programa es recullen dos tallers, un sobre estampació i un sobre el collage, que impartiran dues de les artistes.

En ‘Pandores 20.21’, idea que sorgeix al departament de cultura, s’ha intentat buscar diferents tècniques, diverses maneres de veure l’art i  un ventall de visions de la pandèmia. El collage, la fotografia, l’escultura o peces interactives, entre d’altres, són algunes de les mostres que es poden trobar al Centre Cultural. Cadascuna d’elles reflecteix un punt de vista diferent de la situació creada per la Covid-19, sempre des de la perspectiva de les dones de la parròquia.

“He volgut expressar la sensació d’angoixa i de tancament que em produïa la nova situació”

Carol Garrido és una de les joves participants de l’exposició. Les seves il·lustracions reflecteixen les dues perspectives del confinament, la bona i la dolenta. “En una he volgut expressar la sensació d’angoixa i de tancament que em produïa la nova situació, no poder portar la meva vida habitual. I, en l’altra, una mica més positiva, he volgut reflectir les coses bones de quedar-se a casa”, ha explicat Garrido.

Per altra banda, Carme Massana és una de les artistes més grans que ha participat a ‘Pandora 20.21’. La seva obra, un quadre d’oli sobre tela, mostra una de les seves nétes descansant sobre una taula. “Amb la pandèmia, venia a veure’m i en aquest quadre està dormint. Ella sempre va cansada i em va semblar molt adient la imatge, la seva tristesa i aquesta solitud que es veu amb la situació actual”, ha indicat Massana.

“Pandores 20.21 neix per a posar en relleu a les dones en les exposicions d’art”

El conseller de cultura, Valentí Closa, ha indicat que el motiu de què s’hagin escollit artistes ha sigut “la falta de presència de dones en exposicions. Escaldes sempre ha apostat per la cultura contemporània, però ens faltava potenciar una mica més l’art femení”. Closa també ha explicat que l’exposició s’ha fet en un temps rècord, però que el retorn per part de les participants ha fet possible que tot s’hagi pogut portar endavant, “aquí hi ha obres molt potents”.

La mostra ja es pot visitar al Centre Cultural d’Escaldes-Engordany fins al 22 de maig. A més, el 24 d’abril, es farà el primer taller, endreçat per a adults i centrat en la tècnica de l’estampació. El segon taller es farà el 8 de maig, dirigit per a adults i adolescents, i versarà sobre el collage.

Carol Garrido, Carme Massana, Fiona Morrison, Emma Regada, Sílvia Guillem, Natàlia Montané, Daniela Martins, Lluïsa Casas, Yolanda Blanco, Mayte Estévez, Mònica Armengol, Antònia Miralles, Yolanda Sanmarcos i Maite Luque són les 14 artistes que han participat en l’exposició ‘Pandores 20.21’.

Etiquetes

Comentaris

Trending