Ordino tornarà a adjudicar el refugi guardat de Sorteny a Saetde argumentant millor la decisió

La Batllia ha tombat la concessió inicial impugnada per un altre aspirant a gestionar l’equipament i ha reclamat al comú que faci marxa enrere i motivi degudament la puntuació que va atorgar als candidats

El refugi guardat de Sorteny.
El refugi guardat de Sorteny.

El comú d’Ordino haurà de tornar a fer, formalment, l’adjudicació de la concessió del refugi guardat de Sorteny. Inicialment es va atorgar a Saetde i ara la corporació farà el mateix. Però la resolució d’adjudicació haurà de ser més treballada i millor motivada. Així ho han assegurat fonts comunals després que la Batllia estimés parcialment la demanda d’un altre aspirant a dur la gestió de l’equipament i ordenés fer marxa enrere en el procés.

La sentència de la secció administrativa de la Batllia ha esdevingut ferma en no impugnar-hi en contra cap de les parts. El demandant, un particular amb experiència en gestió d’altres refugis, va denunciar tot un seguit d’anomalies en el procés, que es va tancar amb una adjudicació per la via d’urgència l’11 de novembre del 2019. El recurrent davant el comú, primer, i demandant en seu jurisdiccional, després, al·legava que el comú va establir una subpuntuació no prevista o que la proposta guanyadora no presentava un guarda responsable per al refugi amb l’experiència requerida.

La corporació manté que “en cap cas la sentència considera nul·la l’adjudicació sinó que troba que hi ha un vici de forma en la resolució per manca de motivació. Atès que els vicis de forma es poden corregir, es dictarà una nova resolució corregint aquest vici motivant millor la resolució. aquest fet no varia el resultat final”

La Batllia, tot i atorgant un important marge de maniobra a l’administració i considerant que el plec de bases, en essència, estava prou ben definit, sí que va trobar que el comú no havia justificat degudament perquè s’havien atorgat determinades puntuacions i, així, va ordenar la reatroacció del procediment per tal que es dicti una nova resolució d’adjudicació que contingui la motivació necessària.

El comú recorda ara, segons que ha explicat a l’Altaveu, que “en cap cas la sentència considera nul·la l’adjudicació sinó que troba que hi ha un vici de forma en la resolució per manca de motivació. Atès que els vicis de forma es poden corregir”, i vist que el tribunal permet dictar una nova resolució, la corporació ordinenca justament farà això: “Dictarà una nova resolució corregint aquest vici motivant millor la resolució.”

Les fonts oficials consultades, però, ja han avançat que “aquest fet no varia el resultat final”. En conseqüència, Saetde tornarà a ser l’adjudicatària del refugi guardat de Sorteny. Una concessió que era per deu anys. Caldrà ara veure si el termini comptarà des de l’11 de novembre del 2019 o si la societat que gestiona també diverses estacions d’esquí guanyarà a més a més tres anys.

En tot cas, la resolució d’adjudicació s’haurà de trametre a totes les parts, inclús, evidentment, al demandant, que si troba que l’adjudicació continua sent insuficientment motivada podrà iniciar novament l’acció legal escaient.

Comentaris

Trending