Ordino substitueix l’enllumenat amb leds per reduir el consum energètic

El cònsol major s’ha mostrat satisfet, d’altra banda, amb les decisions que va prendre el comú respecte a l’edificabilitat i creu que les mesures de Govern seran d’ajuda

Les dependències del comú d'Ordino.
Les dependències del comú d'Ordino.

La situació general és complicada a tot arreu del país, i Ordino no n’és l’excepció. D’una banda, pel que fa a les mesures d’estalvi energètic, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha assenyalat que “no s’haurà de fer massa esforç”, ja que s’han pres moltes decisions al respecte. Entre elles, la substitució de l’enllumenat públic amb leds. D’altra banda, s’ha mostrat satisfets amb les conseqüències que ha tingut els canvis al Pla d’Urbanisme per tal de limitar la volumetria de la construcció i amb les mesures del Govern al respecte.

Pel que fa a les accions per tal de reduir el consum energètic fins a un 15%, Mortés ha assenyalat que “es tracta d’intentar continuar al màxim amb aquest consum, i tots estem canviant coses”. Entre elles, la substitució de l’enllumenat públic, que ja té uns anys, amb leds, que tenen un consum més baix. “Ho hem de fer tots, particulars i sector públic, que som qui estem per davant”, ha assenyalat.

En aquest sentit, ha mostrat la seva preocupació pels efectes que pot tenir en la ciutadania les diverses dificultats, sobretot amb l’encariment de l’electricitat i els carburants. “Els comuns estem aquí per donar suport al Govern”, ha apuntat Mortés, “entenc que si hi ha alguna família que té algun problema d’aquest tipus, estem per ajudar en el que sigui necessari”.

D’altra banda, abordant el tema de la construcció, Mortés s’ha mostrat satisfet, un cop més, amb la decisió de modificació del POUP per poder reduir la volumetria de l’edificabilitat. Ha recordat que ara, en lloc de poder fer edificis de quatre plantes, ara seran de tres. Pel que fa a la mesura implantada pel Govern, ha explicat que “és bo per al país, i es tracta de tenir un creixement sostingut i que s’adapti”. A Ordino, per exemple, ha assenyalat que “tenim unes especificitats diferents, encara som, jo diria més conservadors”. Actualment, continuen treballant en preparar els estudis de càrrega, tot i que hi ha alguns aspectes que el comú ja havia treballat pel seu compte.

Etiquetes

Comentaris

Trending