Ordino senyalitza 34 camins per potenciar el turisme de muntanya

La majoria es troben molt propers al nucli urbà però també n’hi ha a la vall de Sorteny i a Arcalís

Els consellers d'Ordino, Jordi Serracanta i Eduard Betriu durant la presentació de la iniciativa.
Els consellers d'Ordino, Jordi Serracanta i Eduard Betriu durant la presentació de la iniciativa. Comú d'Ordino

Les conselleries de Medi Ambient i Turisme han sumat esforços per oferir aquest estiu tot el potencial de la parròquia amb el projecte ‘Caminar per descobrir’. Es tracta de la divulgació de 34 camins senyalitzats en 22 panells distribuïts pels diferents pobles d’Ordino, segons s’ha presentat aquest dilluns en roda de premsa.

 La majoria es troben propers al nucli urbà però també n’hi ha a la vall de Sorteny i a Arcalís. Es vol facilitar al màxim que el turista es pugui desplaçar a peu des de l’hotel o en transport públic per descobrir tota l’oferta de camins. “En unes circumstàncies, sinó adverses, inusuals encarem la temporada d’estiu amb il·lusió i la mirada posada al valor paisatgístic i natural de la nostra vall, la vall d’Ordino”, ha assegurat Jordi Serracanta, el conseller de Turisme, Esports i Dinamització. “És una oferta que complementa altres itineraris que també volem donar a conèixer com per exemple els guiats al Parc natural de Sorteny com el mirador Grau de la Llosa; l’Estanyó o el seguiment de fauna”, ha conclòs el conseller Eduard Betriu, responsable de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Tots dos han coincidit en la necessitat de donar a conèixer l’oferta d’alta muntanya com és el cas de la parròquia d’Ordino.

Els senyals indiquen la dificultat, dividits en tres nivells, en funció de la llargària i del desnivell. Un altre iniciativa que ha de contribuir a potenciar el senderisme aquest estiu a la vall és l’actualització del mapa de camins d’Ordino i la Massana. Tot i que ateses les circumstàncies, s’intentarà oferir tot els catàlegs en digital o a través de les app disponibles. La presentació ha servit per donar a conèixer la nova Oficina de Turisme d’Ordino que es troba des del 3 de juny al carrer Major, dins la Casa de la Muntanya, l’antiga Casa Ferino.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending