Ordino rep una vintena de propostes pel pressupost participatiu

Al llarg de les pròximes setmanes es valorarà si compleixen els requisits i passen a la selecció final, que es votarà entre el 21 de juny i el 21 de juliol

La màquina de reciclatge invers és una de les propostes guanyadores de les edicions anteriors.
La màquina de reciclatge invers és una de les propostes guanyadores de les edicions anteriors.

El comú d’Ordino ha rebut fins a vint propostes en la segona convocatòria del pressupost participatiu. A partir d’ara, es farà una preselecció i la llista amb aquelles que passin el tall es farà pública el 21 de juny. Llavors s’iniciarà la votació per escollir aquella a la qual es destinaran els 50.000 euros d’import previst.

El procés va viure el seu tret de sortida el 15 de març. Al llarg de les passades setmanes s’han anat rebut les diferents idees. En total, i segons s’ha comunicat des del comú ordinenc, 20. Ara, però, han de ser analitzades per veure si compleixen els requisits demandats. La relació definitiva es publicarà el 21 de juny.

A partir d’aquesta data, s’obrirà el procés de votació popular, en què la ciutadania decidirà la inversió de 50.000 euros en un projecte amb l’objectiu de millorar la parròquia. A la votació, podran participar tots els residents que tinguin més de 18 anys i s’allargarà fins al 21 de juliol.

Entre la vintena de propostes rebudes, una gran part tenen a veure amb la preservació del medi, la sostenibilitat i la millora de la salut i el benestar de les persones. Des del comú es fa una valoració positiva, tot i que s’han rebut menys propostes que l’edició passada. Es destaca que “la conscienciació i la maduresa en la presentació d’iniciatives alineades amb els objectius del desenvolupament sostenible i de la Reserva de la Biosfera”.

Comentaris

Trending