Ordino recuperarà la Fira del Bestiar la primavera vinent

Es potenciarà la raça bruna d'Andorra en una mostra que es va deixar de fer als anys cinquanta

Mossèn Joan Fenosa ha estat de l'encarregat de la benedicció en presència dels ramaders.
Mossèn Joan Fenosa ha estat de l'encarregat de la benedicció en presència dels ramaders. COMÚ D'ORDINO

Ordino recuperarà la primavera vinent la Fira del Bestiar que es va deixar de fer als anys cinquanta. La mostra potenciarà la raça bruna d'Andorra i tindrà lloc abans de la d'Andorra la Vella que es fa el 27 d'octubre. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del comú d'Ordino, Eduard Betriu ho ha explicat durant la benedicció del bestiar a la Rabassa.

Betriu ha avançat que s'està treballant amb els ramaders i en el format de la fira i que abans del Nadal ja es coneixeran tots els detalls. "Serà una fira diferent, un producte de país". A l'acte s'ha constatat l'augment de ramaders joves, i el director d'Agricultura, Josep Maria Casals ha destacat el bon estat de la ramaderia al país. 

Des del comú ordinenc i del Govern han assegurat que es continuarà treballant per potenciar el sector, mantenint les ajudes amb la voluntat d'augmentar la producció i distribució d'un producte de qualitat mitjançant un sistema de cria tradicional respectuós amb el medi ambient. En aquest sentit cal recordar l'existència de la societat Ramaders d'Andorra que l'any passat va celebrar el vintè aniversari de la seva creació. Va néixer fruit de la unió d’un grup de ramaders, amb la participació majoritària del Govern, amb l’objectiu de comercialitzar la carn del bestiar criat i engreixat dins del Principat. Llavors Ramaders d’Andorra comptava amb una quinzena de socis, una xifra que ha anat augmentant progressivament al llarg dels anys fins a arribar a un total de 60 membres el 2019.

L'acte ha comptat amb la presència dels ministres de Salut, Joan Martínez Benazet i de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sïlvia Calvó i s'ha fet amb totes les mesures de distanciament.

Etiquetes

Comentaris

Trending