Ordino recupera el seu passat amb tres visites a les moles farineres

S'efectuaran aquest cap de setmana i la parròquia en va arribar a tenir vint-i-tres als segles XVII i XVIII

Comentaris

Cartell anunciador de l'activitat.
Cartell anunciador de l'activitat. COMÚ D'ORDINO

El comú d'Ordino organitza aquest cap de setmana tres visites obertes al públic per efectuar un itinerari per les diferents moles farineres de la parròquia. L'acció s'emmarca dins el gran projecte Riberamunt, que vol donar a conèixer tot el que hi ha des d'Ordino fins al Serrat. Les visites seran aquest dissabte a les 9.30 i a les 16 hores i el diumenge a les 9.30 hores i hi haurà demostracions i tastes de coques i pans.

La ruta de les moles farineres és un itinerari que va de la Cortinada fins a Ordino amb una durada aproximada de tres hores. La guia Inka Bellés trasllada el visitant als segles XVII i XVIII per explicar el perquè a Ordino hi havia vint-i-tres moles farineres, com funcionaven, de qui eren i com arriben als nostres dies.

Els visitants podran veure una demostració de com es molia el gra de blat a la mola d’en Mas d’en Soler a la Cortinada; visitar la mola de Cal Pal, on trobarà una breu mostra de fotografies que il·lustren la vida agrícola a la parròquia durant la primera meitat del segle XX i finalment, fer un recorregut de 3 km planers fins a Ordino per descobrir els secrets d’aquestes construccions tradicionals fins a la mola de Santa Bàrbara.

La visita guiada inclou un tast de coques i pans elaborats amb farines diferents a l’acabar la ruta a Santa. Bàrbara. La ruta es fa a peu i el viatge de tornada amb el bus parroquial. Aquest dijous coincidint amb el dia dels Consells fariners, les autoritats han fet el recorregut acompanyats d’alguns veïns que han participat en la recerca.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending