Ordino oficialitza que el refugi de Sorteny seguirà gestionat per Saetde

Un particular que també havia fet oferta havia portat la concessió a la Batllia, que li havia donat la raó i va obligar el comú a adjudicar de nou la gestió, amb una millor motivació; ara, s’ha fet, sense que canviï el fons de la decisió

El refugi de Sorteny.
El refugi de Sorteny.

La concessió de la gestió del refugi de Sorteny per part del comú d’Ordino a Saetde ha viscut un periple judicial que ha acabat forçant la corporació a tornar a adjudicar la instal·lació. Ho ha fet, però, sense cap canvi en el resultat final. El demandant ha vist com la corporació ha mantingut la decisió final, declarant Saetde com a guanyadora del concurs. El darrer ple del consell va refermar la resolució.

S’acaba d’aquesta forma, almenys si no hi ha una nova demanda judicial, un procés que s’arrossega des del novembre del 2019. Llavors, el comú, per la via d’urgència, va decidir el concurs convocat per atorgar la gestió del refugi. Qui s’encarregaria de la instal·lació seria Saetde, durant un mínim de deu anys. Pagaria un cànon de 12.000 euros anuals, als quals calia afegir un 2% de la xifra d’ingressos anuals.

El refugi guardat de Sorteny.

Relacionat

La concessió de la gestió del refugi de Sorteny acaba a la Batllia

Llavors, un dels particulars que també havia fet oferta va recórrer la decisió. Entenia que la seva proposta econòmica era millori lamentava que no havia estat valorada pel comú de forma correcta. Vist que el recurs administratiu inicial va ser refusat per la corporació, va decidir acudir la Batllia.

I la Justícia va decidir estimar de forma parcial la seva demanda. La sentència d’ara fa uns mesos apuntava que a l’hora de decidir el comú no havia justificat de forma correcta per què s’havien atorgat determinades puntuacions. Per això, va decidir que calia fer marxa enrere en el procés. El comú hauria de dictar una nova resolució d’adjudicació mill motivada.

El refugi guardat de Sorteny.

Relacionat

Ordino tornarà a adjudicar el refugi guardat de Sorteny a Saetde argumentant millor la decisió

I això és el que hauria fet ara el comú. En el darrer ple, es va aprovar el nou edicte d’adjudicació. Modificat en la forma, sí; però no en el fons. Novament, el comú atorgar la gestió del refugi del Sorteny a Saetde. Les condicions són les mateixes: deu anys prorrogables i cànon anual de 12.000 euros més el 2% dels ingressos. Caldrà ara veure si la decisió satisfà la persona que va fer la demanda inicial o si, pel contrari, decideix tornar a recórrer.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending