La concessió de la gestió del refugi de Sorteny acaba a la Batllia

Un dels aspirants al concurs, que va acabar guanyant Saetde, ha presentat una demanda judicial després que el comú d’Ordino refusés el recurs administratiu amb el qual defensava que la seva oferta econòmica era millor

El refugi guardat de Sorteny.
El refugi guardat de Sorteny.

La justícia haurà d’analitzar si la concessió del refugi guardat de Sorteny que va fer el comú d’Ordino va ser correcta. Un dels participants en el concurs públic que la passada tardor es va convocar per trobar un gestor per a la instal·lació, que finalment va guanyar Saetde, ha presentat un recurs davant la secció administrativa. Considera, principalment, que no es va valorar de forma correcta la seva proposta econòmica que, entén, era més beneficiosa per a la corporació que no la que finament va ser escollida.

La passada tardor, en concret al setembre, el comú d’Ordino va realitzar el procés per tornar a treure a concessió la gestió del refugi. Es va fer mitjançant la modalitat d’urgència i en tot just dos mesos es va resoldre qui era el nou adjudicatari. Al novembre, el consell de comú aprovava que el guanyador de la licitació era Saetde.

La gestió es va adjudicar a la societat explotadora del camp de neu d'Arcalís per deu anys prorrogables, amb un cànon de 12.000 euros anuals més un 2% dels ingressos

En concret, l’acord es tancava per una vigència inicial de 10 anys. Això sí, aquests eren prorrogables. S’establia un cànon de 12.000 euros anuals i, a banda, un percentatge del 2% sobre la xifra d’ingressos que aconseguís la nova gestora.

No tothom va estar d’acord amb la decisió del comú. Un particular que també s’havia presentat al concurs va presentar recurs administratiu contra la resolució de la corporació. Entenia principalment, segons les fonts consultades, que la seva proposta econòmica, que considera millor, no s’havia valorat de forma correcta.

Al març, poc abans de l’esclat de la crisi del coronavirus, el comú va desestimar el recurs. Lluny de conformar-se amb aquesta negativa, qui havia aspirat a gestionar el refugi ha decidit continuar la batalla. En aquest cas, no té cap més remei que fer-ho davant la justícia.

Així, ha presentat una demanda davant la secció administrativa de la Batllia per impugnar la resolució de la junta de govern del comú que desestima el seu recurs administratiu. L’acció judicial ha estat acceptada a tràmit i per tant, ara serà la justícia qui analitzi si s’ha procedit correctament amb el concurs i l’adjudicació de la gestió de la instal·lació.

El refugi guardat està situat al parc natural de la vall del Sorteny, a gairebé 2.000 metres d’altitud. Disposa de cinc habitacions que, en circumstàncies normals -és a dir, sense la Covid-19 de pel mig- poden acollir fins a 40 persones. Un dels seus principals atractius són les espectaculars vistes que es poden observar des de la seva terrassa i el fet d’estar al rovell de l’ou d’un dels espais naturals més valuosos del Principat.

Comentaris (11)

Trending