Ordino es marca com a objectiu arribar als 108.000 usuaris del bus comunal aquest 2023

El comú mostra la satisfacció per la implantació del Pla Estratègic del Transport Parroquial, que va començar a finals del 2018, i ha permès l’ampliació de freqüències, millorar la xarxa de marquesines i un increment de clients

Xavier Herver durant la presentació dels resultats del Pla Estratègic del Transport Parroquial
Xavier Herver durant la presentació dels resultats del Pla Estratègic del Transport Parroquial Albert Sanjuan

El comú d’Ordino ha fet un balanç molt positiu de la implantació del Pla Estratègic del Transport Parroquial que es va iniciar a finals del 2018 i que ha comportat la gratuïtat, ampliació de les freqüències i de la xarxa de marquesines. Això, segons el conseller de Comunicació i Sistemes d’informació, Xavier Herver, ha suposat que els ciutadans apostin per l’ús del bus comunal i les previsions per aquest 2023 són d’arribar als 108.000 usuaris.

El Pla Estratègic del Transport Parroquial d’Ordino constava de dues potes: implantar un nou model i ampliar la xarxa de marquesines. Xavier Herver ha recordat que el 2018 el bitllet senzill valia 1,80 euros i la gent pràcticament no l’agafava. “Vam ser agosarats i vam ampliar freqüències cada 30 minuts, així com la reducció del bitllet a 20 cèntims”, ha explicat”. Això, diu, va funcionar i des de la tardor del 2022 en hores punta del matí i la tarda passa cada 20 minuts, així com el fet que les persones que tenen l’abonament del transport nacional puguin gaudir també de la gratuïtat del comunal.

Les xifres presentades pel comú demostren com any rere any hi ha hagut un increment de passatgers, excepte el 2020, tenint en compte la pandèmia i el confinament. D’aquesta manera, l’any 2018 utilitzaven el bus comunal 30.000 persones, l’any 2022 van ser 74.000 i per aquest 2023 les previsions són arribar als 108.000. Aquí cal sumar-hi els usuaris del bus cap a Ordino Arcalís i també els que van fins a Sorteny a l’estiu. Herver manifesta que “es tracta de xifres brutals i això vol dir que el pla està consolidat”.

Si els resultats continuen sent bons, Herver creu que el proper consolat haurà de plantejar-se ampliar la capacitat dels busos

Considera que si els resultats continuen sent bons el proper consolat s’haurà de plantejar ampliar la capacitat dels autobusos que ara són de 18 places i en temporada alta són cinc els vehicles que fan els recorreguts. L’actual concessió acaba el 2025. “La gent a poc a poc es va conscienciant que el servei permet és puntual i permet enllaçar amb les línies nacionals. Això s’ajunta amb la gratuïtat del transport nacional i l’usuari entén que ha d’agafar el bus”, ha puntualitzat.

D’altra banda, ha parlat de l’ampliació de la xarxa de marquesines. N’hi ha 29 distribuïdes per tota la parròquia, de les quals 5 de noves entre Ordino i la Massana. El conseller diu que “les vam canviar perquè estaven molt malmeses i vam optar per un model integrat”. En aquest sentit, diu que la ciutadania està satisfeta.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending