Ordino dóna un impuls a la restauració local

L’associació d’hotelers i comerciants, conjuntament amb el comú, ha preparat diverses accions per a aquest estiu

Serracanta, Núñez i Mukendi a la presentació de les accions gastronòmiques.
Serracanta, Núñez i Mukendi a la presentació de les accions gastronòmiques.

L’Associació d’hotelers i comerciants d’Ordino (AHCO) ha preparat dues accions per a donar un impuls a la restauració local. “Es busca donar-li vitalitat, superar l’era postcovid”, ha indicat el conseller de Turisme i Esports, Jordi Serracanta. Concretament, se celebraran unes jornades gastronòmiques en les quals s’han involucrat fins a 29 establiments, i uns tallers de cuina.

Joan Núñez, president de l’AHCO, ha explicat que se celebraran quatre tallers, centrats en un plat en específic. Els professors seran els xefs andorrans Carles Finch, Pep Ramos, Marc Mora i Jimmy, de la pastisseria amb el mateix nom. Les elaboracions seran plats tradicionals d’Ordino, que es donaran a conèixer als 15 participants de cadascuna de les jornades. Tindran lloc els dies 10 i 17 de juny i l’1 i el 8 de juliol a la Sala Buna, el preu simbòlic establert serà de 20 euros.

D’altra banda, des del 24 de juny fins al 24 de juliol s’ubicaran les jornades gastronòmiques. Bérénice Mukendi, vicepresidenta de l’AHCO, ha indicat que cadascun dels restaurants participants oferirà un menú o una carta amb plats específics que giraran al voltant de la temàtica principal, la cuina de muntanya. El preu establert des de l’associació ha sigut de 25 euros per menú i Mukendi ha assegurat que els establiments s’han adequat al voltant d’aquesta xifra. Per tenir un record d’aquestes accions, Núñez ha explicat que s’entregarà un delantal als participants de les jornades i una motxilla per cada dos menús a les jornades.

La iniciativa neix i es desenvolupa completament des de l’AHCO, “l’ajuda del comú ha sigut més material que econòmica”, ha apuntat Serracanta. Respecte a si s’han pensat altres accions per revitalitzar l’economia d’Ordino, Núñez ha explicat que “s’ha tractat de prioritzar els comerços que hagin tingut major afectació per la pandèmia i, en aquest cas, han sigut la restauració”. L’objectiu d’aquesta acció és donar a conèixer la gastronomia de la parròquia i, a més, atreure visitants que comencen a valorar Ordino com un destí interessant.

Etiquetes

Comentaris

Trending