Eva Choy considera que Govern ha volgut anar massa ràpid en la candidatura de Reserva de la Biosfera

La cònsol menor d'Ordino presenta els actes del segon aniversari del nomenament de la Unesco des d’una visió pedagògica i les activitats s'inicien aquest dimarts tot i que el plat fort arribarà dissabte

Comentaris

Els actes s'hna presentat aquest dimarts en roda de premsa.
Els actes s'hna presentat aquest dimarts en roda de premsa. BRU NOYA

Ordino celebra aquest setmana el segon aniversari de la nominació com a Reserva de la Biosfera des d'una visió pedagògica. Així ho ha indicat el tècnic d'Andorra Recerca + Innovació (AR+I), Marc Font en la presentació dels actes. La cònsol menor, Eva Choy considera que el Govern ha anat massa ràpid en la candidatura a Reserva de la Biosfera. "A Ordino vam tardar tres o quatre anys per confeccionar el dossier", ha assenyalat.

Govern tenia la intenció de presentar la candidatura abans del passat 30 de setembre però la complexitat del dossier i la manca de resposta d'alguns comuns l'han fet ajornar fins a l'any vinent. Segons Choy, "és una tasca complexa que requereix els seus temps i també era ambiciosa la data de presentar-ho amb tan poc temps vista".

Per altra banda, els actes commemoratius d'Ordino s'iniciaran aquest mateix dimarts amb la presentació del llibre 'Biosfera'. També des d'aquest dimarts i fins el 27 de novembre s'exposarà una col·lecció de fotografies a la plaça de la Closa. El dia fort  serà dissabte amb la jornada de converses 'Testimonis d'altres reserves de la biosfera de muntanya', a l'Auditori Nacional.Hi haurà activitats per a la tota família i l'espectale 'Versant Vivant'. un espectacle musical únic, on el dibuix i l'art cobren vida a l'escenari. "És un muntatge molt visual i molt recomanable que explica les relacions de les persones amb el medi natural", ha dit Font. "Les xerrades de dissabte al matí estan destinades a conèixer altres reserves dels àmbits de muntanya per a poder comparar el què s'està fent a Ordino amb altres reserves de biosfera". En aquest sentit, Font ha afegit que "podrem conèixer què s'està realitzant en el àmbit de sostenibilitat i quines accions s'estan impulsant per a fomentar el territori". A la jornada, de fet, hi participaran tècnics implicats en la nova candidatura d'Ordesa-Viñamala.

Choy ha destacat el llibre que ha tingut una primera edició de 500 exemplars, i ha volgut agrair "a les persones que han treballat, conjugant harmoniosament la modernitat i la identitat d'Ordino, per garantir entre el desenvolupament econòmic, la qualitat de vida i la conservació de l'entorn natural; gràcies a ells, la Reserva de la Biosfera, de la qual ens sentim orgullosos tots els ordinencs, és avui una realitat". Les fotografies són de Sergi Pérez Moreno (Artika Creatius).

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending