Ordino amplia les restriccions d’accés al medi rural a les BTT tant mecàniques com elèctriques

La nova ordinació, vigent des d’aquesta setmana, també inclou nous itineraris naturals en els quals està totalment prohibit entrar amb aquests vehicles

El cami ral és un dels itineraris totalment prohibit als vehicles.
El cami ral és un dels itineraris totalment prohibit als vehicles.

El comú d’Ordino ha renovat la normativa que regula l’accés al medi rural i natural. L’ordinació s’ha actualitzat principalment per incloure vehicles que, fins ara, no estaven contemplats. És el cas de les BTT, siguin o no elèctriques, i altres tipus de cicles. A la vegada, s’aprofita per ampliar els llocs on es restringeix aquesta circulació a nous camins, com ara el del Casamanya o de l’estany, entre altres.

L’anterior normativa datava de l’any 2014, però havia quedat relativament desfasada. Per un costat, perquè no s’incloïen alguns tipus de vehicles que, ara, sí que entraran en l’ordinació. Fins ara, es tenien en compte dues tipologies: els motoritzats i les motocicletes de trial. Ara s’amplien.

Ara se sumen tres tipus més. L’article 2 de l’ordinació, en vigor després de ser publicada aquesta setmana al BOPA, incorporar les bicicletes tot terreny, les elèctriques i els cicles, aquests darrers definits com a “vehicles de dues o més rodes accionats exclusivament per l’esforç muscular de qui l’ocupa, en especial mitjançant pedals i manetes”.

Paral·lelament, la normativa també amplia aquells itineraris on està totalment prohibit accedir amb aquestes màquines. Als ja previstos en l’ordinació anterior, se sumen el camí de Casamanya, diversos trams del camí Ral, que s’han anat completant els darrers anys, el de l’estany de més avall de l’Angonella fins a la Serra de l’Avier i el GR des d’Arans fins al coll de les Cases.

La nova ordinació, però, no modifica les sancions, malgrat el temps passat. Així, es mantenen les multes previstes ja el 2014: entre 50 i 150 euros per a les infraccions lleus; de 151 a 300 per a les greus i de 301 a 3.000 per a les molt greus.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending