Obres de petit format d’artistes nacionals reunides al CAEE

L’exposició que es mostrarà fins al 2 d’abril inclou treballs realitzats amb tècniques diverses i tenen en comú les seves dimensions

Comentaris

Una visitant a l'exposició 22x22, al CAEE
Una visitant a l'exposició 22x22, al CAEE Comú d'Escaldes-Engordany

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) acull fins al 2 d’abril l’exposició ‘22x22 La magnitud del petit format’. La mostra reuneix obres de 22 artistes del Principat realitzades amb diferents tècniques. Totes elles tenen en comú les seves dimensions. Segons ha explicat el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, el petit format permet una relació molt íntima amb l’art. Així doncs, el creador s’obliga a sintetitzar, abandonar els estàndards i innovar. En el cas de l’espectador, s’aproxima més a la peça i el fa empatitzar amb qui hi ha al darrere.

L’exposició, inaugurada aquest dijous, aplega artistes consolidats i d’altres que comencen. És una mostra heterogènia sorgida a partir d’un joc amb una sola norma, el 22x22. Per elegir els diferents treballs, el comú va adreçar una convocatòria a tots els artistes que té censats i a la Xarranca, l’associació que aplega membres del sector, amb l’objectiu que ningú es quedés fora.

Closa ha destacat la qualitat de les obres exposades per artistes consolidats i ha expressat el compromís del comú d’estar al seu costat dels que ara comencen. D’aquí la voluntat d’impulsar un espai de creació. Així mateix, ha defensat que el proper pas a nivell de país seria donar a conèixer a l’estranger els artistes nacionals, tenint en compte que hi ha “qualitat i obres potents”.

Entorn de l’exposició, el CAEE organitzarà ‘En miniatura’, un taller de tècniques plàstiques per a adults per endinsar-se en el petit format. Anirà a càrrec de Sílvia Guillem i tindrà lloc el dissabte, 12 de febrer, de 17:00 h a 19:00 h. A més, s’organitzaran visites nocturnes amb artistes de la mostra el dimarts 15 de març a les 19:30 h i el 22 de març a les 20:30 h.

Etiquetes

Comentaris

Trending