L’‘obra civil’ de les fonts lluminoses arriba a la seva fi

Els operaris comencen a retirar les bastides que quedaven sota les terrasses de nou disseny i els blocs de formigó que s’havien col·locat al llit del riu per poder controlar el cabal

Una excavadora treballant aquest matí dins el riu.
Una excavadora treballant aquest matí dins el riu. altaveu

L’‘obra civil’ de les fonts lluminoses toca a la seva fi. Després de pràcticament un any de treball, els operaris que han estat treballant durant aquest temps per remodelar el passeig del riu en el tram d’Andorra la Vella que va de la Rotonda fins al pont de París han procedit aquest matí a començar a retirar les bastides que els han permès treballar en la instal·lació dels ginys lluminosos i els diferents sortidors.

La part principal de les bastides estava situada sota les quatre terrasses, dues per banda, que permetran que els vianants puguin estar físicament damunt del riu. El projecte inicial contemplava construir vit punts volats com aquest però es van reduir a la meitat per reduir també els costos, vist que el projecte s’havia disparat per l’encariment dels materials. També s’han procedit a retirar del mig del llit del riu els blocs de formigó que s’han emprat en els treballs i que en alguns moments han servit per facilitar el control del cabal.

Les proves d'il·luminació i salt d'aigua d'aquesta matinada.

Relacionat

Andorra la Vella il·lumina les seves nits (en fase de proves)

Les fonts lluminoses estaran encara en fase de proves, s’han d’acabar de calibrar elements tècnics. La nova proposta lúdica del comú d’Andorra la Vella s’estrenarà dijous, 29 de juny, a les 10 de la nit. Es faran coreografies d’entre 3 i 6 minuts per norma. Es poden arribar a fer fins a 2.000 muntatges lumínics i de salts d’aigua diferents. Eixos, cascades, projeccions. Els raigs d’aigua se sincronitzen amb llum i música.

Segons el comú, les fonts de gran format sobre el riu Valira, que neixen amb l’objectiu de convertir-se en un reclam tant per als ciutadans com per als turistes i un revulsiu per contribuir a dinamitzar l’eix comercial, completen la primera fase del projecte de reforma de la plaça de la Rotonda i els entorns. En fases posteriors es preveuen millores entre la rotonda de la Dama de Gel i el Parc Central.

UNA IMATGE DE LES PROVES D'AQUESTA NIT.

Relacionat

Andorra la Vella estrenarà les fonts de colors sobre el riu el 29 de juny

Les fonts les ha construït Fluidra, una empresa capdavantera en el sector, que en aquest projecte d’Andorra la Vella ha desenvolupat un sistema innovador per reciclar l’aigua del riu, en moviment, en un circuit tancat, a diferència dels que hi ha en altres parts del món i que funcionen en aigües aturades com fonts artificials o llacs. El projecte, manté el comú, és totalment respectuós amb el medi ambient i no afectarà en cap cas el cabal del riu, ja que s’ha construït un dipòsit que recupera l’aigua del riu perquè s’utilitzin durant les coreografies sense, per tant, generar cap despesa hídrica addicional.

Comentaris (3)

Trending