La nova instal·lació lumínica en carrers de Prada Ramon neguiteja els bombers

El cos de prevenció i extinció d’incendis demana que se’l tingui més en compte quan es fan actuacions urbanístiques o arquitectòniques per assegurar que el resultat final no dificulti eventuals intervencions seves

Alguns dels nous focus, que queden just al mig del carrer i a mitja altura.
Alguns dels nous focus, que queden just al mig del carrer i a mitja altura. Toni Solanelles

El cablejat decoratiu que sobrevola el carrer Callaueta d’Andorra la Vella, a la zona de Prada Ramon, per portar-hi la nova il·luminació pública que s’hi ha instal·lat en el marc d’una reforma integral de l’indret que fa que ara el vial sigui només per a vianants no ha agrada els bombers. No pas per l’actuació urbanística. Res a veure. Però el cablejat pot acabar sent tot un maldecap per als agents del cos de prevenció i extinció d’incendis si mai han de dur a terme una intervenció en aquell lloc.

El cablejat podria dificultar el pas d’algun dels camions dels bombers i, especialment, faria molt complicat, o pot complicar-ho almenys, haver d’estirar l’escala si mai hi hagués una circumstància que obligués a haver de dur a terme aquest pas. Les fonts consultades recorden que el del carrer Callaueta és només un exemple. El més recent. I per això el posen sobre la taula. Però que no és pas l’únic. Ni molt menys.

WhatsApp Image 2021 05 03 at 09.50.22
La nova estesa lumínica al carrer Callaueta d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

D’aquí que fonts del cos de prevenció i extinció d’incendis reclamen que en qualsevol actuació urbanística, arquitectònica, en l’àmbit públic especialment, se’ls tingui més en compte. Se’ls consulti. I s’arribi a un equilibri que permeti complir les expectatives de qui promou la intervenció de millora sense dificultar l’accés i la feina dels serveis essencials com pot ser el dels bombers.

En el cas del carrer Callaueta ja hi ha els dispositius previstos, segons les fonts consultades, per poder desconnectar la xarxa lumínica en qüestió i, després, amb una cisalla, els agents haurien de procedir a tallar el cablejat allà on fos necessari. Està previst, sí, però suposaria en cas d’haver d’intervenir un retard d’uns minuts que poden ser essencials en un moment determinat.

Comentaris (4)

Trending