Un nou mural embellirà una façana de Sant Julià

L'artista Samantha Bosque treballa en el mur d’un edifici en construcció al carrer mossèn Enric Marfany

Comentaris

El nou mural encara en procés d'elaboració.
El nou mural encara en procés d'elaboració. B.N.

La parroquia de Sant Julià de Lòria tindrà un nou mural després dels quatre de la iniciativa ‘Murs que parlen’ i del que s’ha pintat en un edifici del carrer de les Escoles. Actualment n’hi ha sis amb diverses temàtiques. Alguns estan en llocs cèntrics com l'avinguda Verge de Canòlich.

El nou mural s’està pintant al carrer mossèn Enric Marfany en un edifici de nova construcció. És de la mateixa propietat que el del carrer de les Escoles on recentment s’ha inaugurat el mural per homenatjar el pintor francès Pierre Soulages. Hi han participat sis representants multidisciplinars del panorama artístic andorrà; Samantha Bosque, Miquel Merce, Faust Campamà, Anthony Mendoza, Montserrat Altimiras i Jordi Casamajor

El comú ha convocat dues edicions de la iniciativa ‘Murs que parlen’. A la primera es van elaborar dues obres realitzades per Samantha Bosque i Naiara Galdós.  Els treballs giren a l’entorn de l’artesania, les tradicions i la cultura popular de Sant Julià de Lòria, del Principat i del Pirineu en general. 

A l’edició d’aquest any, ha repetit Samantha Bosque i ha debitat Reunió de Papaia amb ‘Murs que ens parlen’ i ‘Policromànic’ respectivament i es poden contemplar en el primer dels casos a l’avinguda Verge de Canòlich davant de Casa Comuna i al camí de la Creueta a la carretera de La Rabassa en el segon.

La temàtica de les obres d’enguany havia de fer referència als béns d’Interès Cultural Immobles d’estil romànic que es troben a la parròquia, així com les pintures murals o objectes litúrgics que hi trobem a dins. Era molt important que els bens d’interès cultural esmenats tinguessin protagonisme en la proposta artística, donat que l’objectiu es basa la promoció del l’art i la cultura de la parròquia laurediana. 

Comentaris

Trending