Només un alumne es gradua al Cos de Voluntaris per la Natura per culpa de la Covid-19

Molts dels inscrits no han pogut seguir tot el curs, on es va introduir com a novetat el treball de la pedra seca, per culpa de les dificultats provocades per la pandèmia

Julià Roger recull el diploma de graduat del curs.
Julià Roger recull el diploma de graduat del curs. COMÚ DE LA MASSANA/E.Comellas

La vuitena edició del Cos de Voluntaris de la Natura s’ha tancat amb l’acte d’entrega de diplomes, fet de forma telemàtica donada la situació sanitària. Des del comú de la Massana i des del Govern s’ha valorar de forma de forma positiva el desenvolupament de la iniciativa, que té la voluntat de donar una sortida laboral a joves que es troben fora del circuit escolar en sectors com la gestió forestal, la jardineria o la ramaderia. Enguany, però, les dificultats provocades per la pandèmia només han permès la graduació d’un alumne.

Durant l’acte, presidit per la cònsol major massanenca, Olga Molné, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, s’ha volgut remarcar que aquest projecte és una mostra del treball conjunt entre les administracions, les entitats socials i el sector privat a favor d’un projecte: la formació dels joves. Una de les novetats d’enguany era la matèria de la construcció amb la tècnica de la pedra seca, un sistema tradicional que, segons ha indicat la ministra, “pot significar una bona sortida al món laboral, ja que dins el nostre entorn rural aquestes edificacions són molt presents i requereixen tècnics capaços de fer el manteniment i reconstrucció”.

Per la seva banda, el conseller Sergi Gueimonde ha remarcat els obstacles que ha hagut de superar aquest curs atípic a causa de la pandèmia, amb l’endarreriment del programa i la baixa d’alumnes per motius personals i familiars, tot i que també hi ha un jove que s’ha reenganxat als estudis, cosa que es considera molt positiva. La ministra ha volgut posar en relleu que s’hagi mantingut l’acte de cloenda tot i haver-hi un sol graduat, per reconèixer l’esforç del Julià Roger, l’únic jove que ha obtingut el diploma, ja que la resta d’alumnes no han pogut completar tot el bloc.

El Cos de Voluntaris de la Natura forma part del programa Focus 16/20 de foment de l’ocupabilitat, del Govern. Per la part econòmica i logística, compta amb la col·laboració de Carisma, Tot Natura, el Centre Comercial Andorrà, la Fundació Julià Reig, Bomosa, Creu Roja i Càritas parroquial. La pròxima edició està prevista per principis de l’any 2021.

Etiquetes

Comentaris

Trending