Neguit i preocupació de veïns del coll d’Ordino per les obres d’una promoció de pisos d’alt nivell

L’excavació i el moviment de terres haguts fins ara ja han provocat caigudes de rocs que han causat ensurts i alguns danys

Parcel·la on s'està treballant.
Parcel·la on s'està treballant.

Veïns d’uns edificis situats a pocs metres de l’inici del coll d’Ordino, a tocar de les instal·lacions del que havia estat Orfund, estan altament preocupats per l’excavació i el moviment de terres que s’estan fent en el marc de les obres de construcció d’una promoció d’habitatge d’alt nivell que s’estan duent a terme a la zona. De fet, en aquell indret s’hi estan fent treballs de dues promocions diferents. Una de suposat luxe i l’altra d’un nivell un xic inferior. Seria aquesta segona la que causa neguit.

Més enllà del compliment o no de la normativa urbanística -les fonts consultades han assegurat que sembla evident que no s’han respectat les distàncies, les amplades que han de tenir els carrers, els vials entre edificacions-, els residents a la zona temen que l’excavació acabi desestabilitzant la zona. De fet, almenys alguns dels veïns, en nom de la comunitat de propietaris que més preocupada està, hauria advertit el comú de la situació.

Les fonts comunals a les quals es van dirigir els van assegurar que no calia patir, que s’havien fet els estudis pertinents. Però poc després i va haver despreniments de rocs que van aconseguir més d’un ensurt. De fet, algunes d’aquestes roques que van caure haurien danyat algunes terrasses dels habitatges de l’immoble que queda per sota de la promoció en els fonaments dels quals s’estaria treballant i que és on viuen els veïns que més preocupats estan.

Per treure un millor rendiment a la parcel·la, segons les fonts, no s’hauria fet l’excavació lògica anant a buscar el terreny natural sinó que s’està treballant damunt d’un terraplenat, fet que és el que més preocupa. A banda de la inestabilitat del terreny i els despreniments que es temen, entre els dos immobles que s’han de construir l’edifici on viuen els veïns que temen les obres lamenten que hi quedaran enclaustrats.

Les fonts consultades han reclamat que sigui qui sigui el promotor d’unes obres o hi hagi qui hagi en l’operació immobiliària, les institucions han de vetllar pel compliment estricte de les normatives i, també, perquè es garanteixi la seguretat tant de les construccions que s’hagin de fer com, i més encara, aquelles ja existents. I reiteren que el succeït fins ara ja és molt poc encoratjador.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending