El mirador solar de Tristaina, la nova aposta turística d’Ordino per a la temporada d’estiu

La infraestructura hauria de contribuir a què els mesos estiuencs generen el 25% dels ingressos de l’estació i s’hi podrà accedir caminant des del final del telecadira de Creussans

Presentació mirador solar de Tristaina

El mirador solar de Tristaina serà un nou element dinamitzador per a la temporada d’estiu de l’estació d’esquí d’Ordino-Arcalís. Concretament, s’espera que contribuexi a convertir els mesos estiuencs en el 25% dels ingressos que faci la societat durant tot l'any. Es podrà accedir a la infraestructura, situada a 2700 metres d’altitud, caminant durant uns deu minuts des del final del telecadira de Creussans i s’ha muntat en cinc setmanes.

L’estructura, de 32 tones, s’ha plantejat perquè tingui el mínim impacte en la morfologia del pic, s’ha escollit el ferro com a material, però sempre tenint en compte la lleugeresa com a característica principal. Proporcionarà una vista de 360º, on es podran veure els tres llacs de Tristaina, el llac de Creussans i diversos pics. El concepte de la infraestructura està pensada perquè pugui suportar fins a tres metres de neu i ràfegues de vent de fins a 140 km/h.

El muntatge del mirador ha sigut relativament ràpid, es va començar a finals de maig i ha durat pràcticament un mes, cinc setmanes. El president de Grandvalira Resorts, Joan Viladomat, ha indicat que ha sigut com “muntar un Lego”. En primer lloc, es va armar l’estructura sencera a un taller a Polinyà, per veure que totes les peces encaixaven i, després, es va desfer la feina feta per portar-lo al pàrquing de la Coma. “Tot ha estat numerat perquè estigués al seu lloc, cada peça estava numerada”, ha apuntat Viladomat. En total, és un mirador de 25 metres de diàmetre i 76 metres de perímetre.

L’objectiu principal d’aquesta nova infraestructura és aconseguir atreure turistes que ampliïn la seva estada al país. El ministre de turisme i telecomunicacions, Jordi Torres, ha apuntat que la intenció és que aquestes persones “augmentin la seva despesa mitjana”. A més, Torres ha apuntat que el mirador és “un exemple de diversificació de la temporada d’estiu. Així és com aconseguim fer el producte ‘Andorra’ més natural i sostenible”.

El mirador ja està preparat per rebre visitants.

Relacionat

El mirador solar de Tristaina ja és una realitat

A més, per accedir al mirador es podrà fer amb diverses combinacions. S’ha preparat un preu per a aquells que vulguin agafar el telecabina i el telecadira, un preu per als que únicament agafaran telecabina i, Viladomat ha apuntat que “serà gratuït per a aquells que facin el recorregut sencer caminant”. El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha explicat que, d’aquesta manera, es repartirà l’afluència entre els llacs, que ja són un punt important d’acollida de turistes.

Després d’aquesta presentació, quedaria fer una prova divendres per veure que tot funciona correctament i que està tot al 100% per posar-se en marxa. Tot apunta que aquesta última comprovació serà satisfactòria i, aleshores, dissabte s’obrirà la veda perquè els turistes puguin visitar aquest nou element a Ordino-Arcalís.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending