Mortés diu que “no té sentit” la petició d’una consulta popular sobre Grifols

La minoria ha entrat aquest dijous la sol·licitud que inclou les tres formacions que a les darreres comunals van obtenir el 55% dels sufragis

Comentaris

El conseller de X'Ordino, Enric Dolsa en el moment d'entrar la petició aquest dijous.
El conseller de X'Ordino, Enric Dolsa en el moment d'entrar la petició aquest dijous. BRU NOYA

Els dos grups de la minoria al comú d'Ordino -X Ordino i Movem Ordino-  han entrat aquest dijous una demanda formal a la corporació per fer una consulta popular sobre Grifols. La minoria ja va promoure una reunió de poble el passat mes de novembre sobre el projecte d'instal·lació d'un laboratori de recerca de l'empresa catalana als terrenys del prat de la Farga.

El comú haurà de prendre ara una decisió en relació a aquesta proposta de consulta. La petició ha estat entrada al departament de Tràmits just abans de l'inici de la sessió de comú on s'han aprovat quatre punts com el calendari de pagaments de facturació. Han lliurat la petició Enric Dolsa (X Ordino), Jean-Michel Armengol (Movem Ordino) i el ciutadà ordinenc Jordi Balsa, tots tres candidats a les darreres eleccions comunals (2019) on les seves llistes van obtenir el 55% dels vots. Balsa però esta desvinculat de la política.

Dolsa ha dit que davant la polèmica que ha generat el projecte Grifols volen que tots els electors tinguin la possibilitat d'expressar-se. "S'ha de convocar la consulta amb urgència i la pregunta es si es vol o no el laboratori P3 a Ordino. Espero que en virtut de la democràcia el comú ho accepti. Si jo fos cònsol ho tindria clar i faria ràpidament aquesta consulta". Ha recordat que l'any 2001 quan era cònsol ja va organitzar una consulta sobre el túnel del Rat.

En el cas que la resposta del comú sigui negativa ha explicat que "ells sabran què fan però penso que la majoria d'electors es mereix un respecte. Sé que hi ha gent que va votar Josep Àngel Mortés i companyia i que està en contra del projecte". Segons el que està legislat només podrien participar en la consulta els electors i en queden exclosos la resta de residents.

Jean-Michel Armengol, per la seva part, ha explicat que “nosaltres estem jugant les nostres cartes” i aquesta “és la via més coherent” per poder tirar endavant la consulta popular. El conseller socialdemòcrata ha assenyalat. que les informacions de què es disposa i el fet que l’acord amb la farmacèutica s’hagi “fet en condicions molt escandaloses” justifiquen tant l’oposició al projecte com la demanda de fer una consulta ciutadana. “El moment ho requereix”, ha afirmat.

El cònsol major, Josep Àngel Mortés ha indicat que ja han començat les obres i no hi té cabuda la demanda. "Això no és un laboratori, és un centre de recerca", ha dit.  Per Mortés cal escoltar les declaracions de l'exministre de Salut, Joan Martínez Benazet sobre el centre de recerca. "Tindran les explicacions i el que diuen els de la minoria no és el que es construirà. La consulta no té sentit". EL cònsol aposta pel centre de recerca com a element diversificador de l'economia.

 

 

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending