La Massana vol recuperar el camí de les Carboneres per accedir al parc del Comapedrosa

La tradicional ruta es troba, ara mateix, “intransitable” i es destinarà prop de 78.000 euros a adequar-la pel pas de visitants, mentre que la pista forestal, entrada més habitual ara, es destinaria a serveis

El parc natural del Comapedrosa.
El parc natural del Comapedrosa. emap

El comú de la Massana vol tornar als orígens amb el Parc Natural del Comapedrosa. La corporació vol recuperar el que havia estat el tradicional punt principal d’accés a l’espai natural, el camí de les Carboneres. Per això, en els pròxims mesos està prevista una ambiciosa actuació per rehabilitar la ruta, un projecte que s’estima suposarà una inversió propera als 78.000 euros.

Actualment, tot i que hi ha diferents alternatives, la majoria de visitants del parc hi arriben via la pista forestal. Històricament, però, no era aquesta l’entrada més habitual a l’espai natural que rep el nom del Comapedrosa. La tradició era accedir per l’antic camí de les Carboneres, nom que rememora una activitat econòmica essencial en l’Andorra del passat: el carbó que alimentava les fargues i la indústria del ferro.

Des del comú, en el marc de continuar promocionant i impulsant el parc, es considera interessant recuperar aquesta antiga ruta. Per fer-ho però, caldrà tornar-la a posar en condicions, ja que el pas del temps ha fet que no és “ni transitable ni accessible”. I aquest és l’objectiu de cara als pròxims mesos: adequar-lo perquè torni a ser utilitzable pel públic en general.

Per exemple, un dels treballs que caldrà fer és dotar-lo de seguretat. Actualment, hi ha trams amb precipicis al costat i, per tant, un risc considerable de caiguda. El projecte inclou que a tots ells s’instal·laran passarel·les. Un cop estiguin completats els treballs, la idea del comú és que el camí de les Carboneres es converteixi en l’accés principal del parc. En canvi, l’actual pista forestal es destinaria més al pas de serveis.

Aquesta setmana, el comú ha aprovat la provisió de fons que ha de permetre tirar endavant les obres. Es va crear una partida de 77.816 euros per afrontar els treballs. Al mateix temps, ja es treballa en el plec de bases del concurs que s’haurà de licitar per contractar l’empresa que es faci càrrec de l’actuació.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending