La Massana obre les inscripcions per al Campionat Escolar d’Escacs

Poden participar alumnes nascuts entre el 2007 i el 2011 i la fase prèvia serà online, mentre que els finalistes competiran de forma presencial

Comentaris

Nena jugant als escacs.
Nena jugant als escacs. Comú de la Massana

La Massana ha obert les inscripcions per al seu XIV Campionat Escolar d’Escacs, organitzada per la Federació d’Escacs Valls d’Andorra i el comú de la parròquia. Hi podran participar tots els alumnes dels centres nascuts entre el 2007 i el 2011. Degut a les mesures sanitàries, la primera fase es farà de forma telemàtica, mentre que la final serà presencial.

El torneig es va anul·lar l’any passat a causa de la pandèmia, i enguany es reprèn amb aquesta modalitat mixta. El dissabte, 8 de maig, tindrà lloc la fase prèvia de forma telemàtica, mentre que la fase final serà presencial, el dissabte 15 de maig. Es disputarà a la plaça de l’Església de la Massana, amb totes les mesures de prevenció. En cas de mal temps, es traslladaria a la sala de la Closeta.

El conseller d’Educació, Joventut i Esports, Kevin Poulet, ha volgut remarcar la importància d’aquests esdeveniments i, especialment, aquells endreçats als infants, que requereixen estímuls per al seu desenvolupament. En aquest campionat, la fase prèvia consistirà en partides de cinc minuts per jugador, a través del sistema d’emparellaments i desempats de la plataforma Lichess. Els vuit primers classificats accediran a la fase final, que es disputarà en torns de set minuts.

Els tres primers de cada categoria (sub10, sub12 i sub14) obtindran un trofeu i, la resta de classificats, rebran un obsequi. La fase en línia es podrà veure a través del canal de Twitch de la Federació d’Escacs. Tots aquells que vulguin participar es poden inscriure a través de la web del comú de la Massana.

Etiquetes

Comentaris

Trending