La Massana destinarà 736.000 euros a la remodelació de la plaça de la Ciutadania

L’obra acabarà suposant un cost superior a l’esperat, però es tira endavant perquè es considera “urgent” pel risc que suposa el mal estat actual de l’espai

Estat actual de la plaça de la Ciutadania.
Estat actual de la plaça de la Ciutadania.

La remodelació de la Plaça de la Ciutadania de la Massana suposarà una inversió propera als 736.000 euros. El comú ha adjudicat aquest dijous les obres de reforma, que acabaran costant més cara del que s’havia previst en un principi. De fet, per poder contractar els treballs, prèviament s’ha hagut d’ampliar el crèdit pressupostari existent per al projecte. 

La remodelació de la plaça de la Ciutadania és un projecte que el comú feia temps que volia tirar endavant. Ho va intentar el 2019, però els pressupostos presentats eren molt elevats. Ara succeeix un fet similar, ja que les ofertes presentades també són més elevades que la previsió que s’havia fet inicialment, però es considera que no es pot esperar més.

“És urgent”, ha assegurat la cònsol major de la parròquia, Olga Molné. En aquest sentit, ha recordat que “cada cop que tenim un berenar la gent gran ens ho demana” i ha reconegut que l’espai, actualment “es troba en un mal estat que pot arribar a ser perillós per les rajoles en mal estat”. També l’estat de la cornisa presenta risc de despreniment d’alguns trossos.

Sobre aquest punt, Molné ha destacat que “ja caldria fer alguna actuació” i, per tant, és millor fer-ho tot de cop. Sobre els terminis, ha recordat “el boom de la construcció i la dificultat que hi ha per trobar alguns materials” i, per això, ha volgut ser prudent. Això sí, s’ha mostrat confiada que pugui estar tot enllestit a finals d’any.

L'actual estat de la plaça de la Ciutadania.

Relacionat

Prop de mig milió d’euros per remodelar la plaça de la Ciutadania a la Massana

En un primer moment, el concurs es va estimar per 446.000 euros. Finalment, però, acabarà costant més car. Per això, s’ha acordat primer incrementar el crèdit pressupostari necessari i posteriorment, l’adjudicació, que ha recaigut en l’empresa Construccions Neu. La inversió definitiva serà de 736.000 euros.

Per altra banda, el comú massanenc ha validat l’acord de col·laboració amb EMAP, la societat gestora de les pistes de Pal i Arinsal per fixar l’aportació econòmica que es farà a l’estació pels diferents esdeveniments esportius que se celebraran aquest any. En total, suposarà una despesa de 240.000 euros. Destaquen proves com la Copa del Món de BTT (90.000) o el Mountain Festival Comapedrosa (47.700). El conseller de Turisme, Josep Maria Garrallà, ha volgut destacar que “mantenim esdeveniments de gran nivell” i també el fet que s’aposta per proves en temporades baixa per “dinamitzar” la parròquia.

El ple també ha validat la partida per fer front al cost estimat d’obrir el telecabina d’Arinsal durant els mesos d’estiu: uns 24.000 euros. En aquest sentit, el conseller de Turisme, Josep Maria Garrallà ha destacat que l’any passat el van fer servir fins a 5.000 visitants. Enguany, s’espera que la xifra s’incrementi. També ha posat en relleu que el cost serà de cinc euros sempre que no es faci cap despesa als 19 establiments que col·laboren amb la mesura. Aquests aportaran 11.900 euros. “Entre això i els bitllets, crec que ens quedarem a prop de fer les paus”, ha indicat.

Comentaris (4)

Trending