La Massana comptarà amb 79 càmeres de vigilància

Actualment n'hi ha 48 i la sessió de comú aprova la seva instal·lació així com un crèdit extraordinari de 1.500.000 euros a l'estació d'Arinsal-Pal

Comentaris

Un instant d'una sessió de comú celebrada a la Massana.
Un instant d'una sessió de comú celebrada a la Massana. Comú de la Massana

La parròquia de la Massana comptarà amb 79 càmeres de videovigilància. El comú ho ha aprovat aquest dimecres en la seva sessió de consell. Abans que acabi l'any se n'instal·laran a Les Fontetes, Arinsal i a la cruïlla de l'avinguda Sant Antoni amb el carrer Major. La cònsol major, Olga Molné ha explicat que l'objectiu és disuadir alguns comportaments incívics i constatar infraccions.

Olga Molné ha dit que la funció de la càmeres també serà la protecció dels edificis i les instal·lacions públiques, i els seus voltants; la regulació dels fluxos de vehicles; la protecció de l’ordre públic, la seguretat de les persones, especialment les que són menors d’edat i la prestació de socors. Ha recordat que amb aquests sistemes de control es garanteix la confidencialitat i la seguretat de les dades personals que siguin objecte de tractament, tal com preveu l’article 12 de la Llei 15/2003, del 18 de desembre, qualificada de protecció de dades personals i al previst a la Llei 30/2018, del 6 de desembre, qualificada de seguretat pública.

En aquests moments, la Massana compta amb 48 càmeres repartides per tota la parròquia, ja majoria en edificis públics (Casa Comuna, Deixalleria, Serradora, Biblioteca, els Arcs, Oficina de Turisme...). També n’hi ha algunes a la via pública, com per exemple, a un punt de l’Avinguda Sant Antoni, al parc del Prat Gran i a l’avinguda del Través.

Per altra banda, El comú ha aprovat un crèdit extraordinari de 1.500.000 euros a l'estació d'Arinsal-Pal (EMAP) per a que pugui fer front a diverses inversions necessàries durant aquest any. El crèdit es finançarà mitjançant disminució de tresoreria. El conseller de finances, Jordi Areny ha recordat que l'estació també patirà aquesta temporada una disminució de visitants a causa de la pandèmia de la Covid-19

També en relació amb Arinsal-Pal, s'ha aprovat  l’autorització de despesa per un import de 1.461.500  euros, per tal d’exercir el dret voluntari d’adquisició de participacions preferents a les entitats bancàries subscriptores de l’emissió de participacions preferents de l'estació.

 Aquesta operació es farà efectiva al mes de gener i suposarà, com ha afirmat la cònsol, que dels 19 milions inicials només en faltin 8,7 per recomprar. “Recordem que es tracta d’una recompra voluntària de les participacions preferents d’EMAP, subscrites per les entitats bancàries, i que el comú ha tingut capacitat per anar adquirint cada any participacions per valor d’1,4 milions”. 

S’ha aprovat un suplement de crèdit de 80.000 euros per al manteniment de l’abocador

Finalment, també s’ha aprovat un suplement de crèdit de 80.000 euros per al manteniment de l’abocador ja que, com ha afirmat la cònsol menor Eva Sansa, “s’està produint un abocament de terres superior al previst, cosa que també ha provocat un augment dels ingressos. Per tant, el suplement de crèdit el podem finançar justament amb els mateixos ingressos generats per l’abocador”. Segons Sansa, això és una bona noticia ja que significa la reactivació del sector de la construcció.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending