Marsol vol fer de Prada Ramon, Riberaygua i Meritxell “el gran centre comercial del país”

La cònsol major destaca que la zona de vianants a Callaueta millora la qualitat de vida al barri i ajudarà a reactivar els establiments de la zona, a banda de ser un primer pas per esdevenir el punt neuràlgic del Principat

Espot i Marsol descobreixen el tòtem amb el cartell de zona per a vianants.
Espot i Marsol descobreixen el tòtem amb el cartell de zona per a vianants. G. P.

La remodelació del carrer Callaueta per convertir-lo en una zona de vianants és només un nou pas cap a un objectiu molt ambiciós: convertir tota la zona de Ribeaygua i Travesseres, així com Prada Ramon, el Fener i, lògicament, l’avinguda Meritxell, en el gran centre comercial d’Andorra la Vella i del Principat. Així ho ha assegurat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, durant l’acte que ha servir per inaugurar la reforma, que se celebrarà al llarg del cap de setmana amb un programa d’activitats i espectacles.

Les obres fa dies que estan finalitzades, però el comú ha volgut remarca la importància del projecte que, ha recordat la mandatària, s’inscriu en la voluntat de “pacificar la parròquia” i de fer-la “més atractiva i agradable” per a les persones. El carrer Callaueta, i també Sant Esteve, ja són ara una zona “exclusives per a vianants” on s’ha d’acabar de decidir l’espai que ocupen les terrasses dels establiments de restauració per, en un termini curt de temps, posar també bancs i arbres, tal com alguns dels veïns han demanat.

Al llarg del cap de setmana a la zona hi tindran llocs diferents activitats i actuacions per celebrar l’obertura del nou espai per a vianants

“Suposa una millora de la qualitat de vida per a ells, però també ajudar a la reactivació de tots els establiments de la zona”, ha assegurat Marsol, que ha destacat també el fet que l’espai tindrà una connexió amb l’avinguda Meritxell. De fet, ha volgut remarcar que és un pas més en una sèrie d’inciatives com ara les realitzades a la recta de la Margineda o a Enclar, però també amb la conversió de la part baixa de l’eix comercial en una zona de vianants.

Projectes que tindran continuïtat en el futur. Ja aquesta tardor es vol tirar endavant una petita actuació per millorar l’accés a l’aparcament del Parc Central des del carrer Roger Bernat III. Aquesta, si tot va bé, estaria enllestida per a celebració de la Fira. I l’any vinent, es preveu impulsar la reforma dels passatges de l’Aigüeta i Europa. Aquestes actuacions públiques s’han de sumar a la privada al passatge Biscariet.

En l’horitzó, un objectiu: “Convertir tota la zona en el gran centre comercial d’Andorra la Vella i del país”. Així ho ha afirmat Marsol que, però, ha volgut remarcar que també s’haurà de complir una altra condició. “També haurà de ser un espai on es pugui viure i que sigui per a les persones”, ha manifestat.

La inauguració de Callaueta ha aixecat una important expectació. A l’acte també hi ha assistit el cap de Govern, Xavier Espot. La descoberta de la placa ha donat pas a tot un cap de setmana d’activitats, com ara un concert en directe de Chris Aguilar. Ja a la tarda, hi ha prevista una cercavila i l’actuació d’un DJ.

Comentaris (11)

Trending