Marsol reconeix que la nòria de la Rotonda no ha complert les expectatives d'afluència

A la sessió s'ha aprovat la liquidació del pressupost del tercer trimestre del 2020 amb un estat de tresoreria de 7,9 milions d'euros i un 27,6% d'endeutament

Comentaris

La sessió de comú s'ha fet al Centre de Congressos de la capital.
La sessió de comú s'ha fet al Centre de Congressos de la capital. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol ha reconegut a la sessió de consell de comú d'aquest dijous que la nòria de la Rotonda no ha complert "lamentablement" les expectatives pel que fa a les entrades "tot i que no ens han passat la informació". Ha lamentat que l'oposició hagi posat en dubte la seguretat del giny "perquè a la majoria som responsables". El conseller de l'oposició, Sergi Gonzàlez ha afirmat que "cal millorar la comunicació".

En resposta a una altra pregunta de l'oposició ha recordat que el cost del Poblet de Nadal és de 258.000 euros tot i que ha comentat que "queden petites factures que faran arribar el cost a 300.000 euros".

A la sessió s'ha aprovat la liquidació del pressupost del tercer trimestre del 2020 amb un estat de tresoreria de 7,9 milions d'euros i un 27,6% d'endeutament i el pressupost per a l'exercici 2021. S'han descartat les obres a la Sala de Vetlles de Prat de la Creu, i les millores al carrer Doctor Vilanova. La cònsol major. Conxita Marsol i la consellera de l'oposició Dolors Carmona han discrepat sobre algunes de les inversions.

Marsol ha assegurat que sempre es manté informada a la minoria però que aquesta no fa cap aportació. En una altra resposta a l'oposició sobre la neteja als carrers de la capital, la cònsol ha dit que ja s'ha posat una sanció per embrutar els carrers i ha anunciat que "se'n posaran més", després de reconèixer que "hi ha zones complicades de gestionar a nivell de neteja".

Turistes esperant a creuar el pas de vianants de la zona de la Rotonda.

Relacionat

Andorra la Vella tindrà un pressupost de 46 milions amb la nova Rotonda com a projecte estrella

El comú ha aprovat l’ordinació tributària 2021 que preveu prop de 300.000 euros en ajudes directes a les empreses que s’han vist afectades pels efectes de la crisi sanitària, ja sigui per les restriccions sanitàries imposades durant els mesos de novembre i desembre, com per la limitació de l’entrada de turistes a causa dels confinaments perimetrals dels territoris veïns. L’objectiu és donar suport al teixit econòmic i social i rebaixar la pressió fiscal dels negocis de la parròquia, per la qual cosa el comú abonarà íntegrament l’impost de radicació comercial i les taxes associades dels mesos de novembre i desembre. La mesura es farà de manera directa durant el gener i, per tant, els empresaris no hauran de fer cap tramitació.

Aquests gairebé 300.000 euros en ajudes se sumen als 577.418 que, amb el mateix objectiu, el comú  ha deixat d’ingressar en concepte d’impostos de radicació comercial i les taxes associades dels dies en què els negocis de la parròquia va haver de tancar, o limitar molt la seva activitat, a causa del confinament a la primavera. En total, doncs, els ajuts directes als establiments de la parròquia ascendeixen a uns 900.000 euros.

S'ha aprovat el cadastre parroquial fruit de tres anys de treball

Durant la sessió s'han adjudicat diverses obres i convenis. Marsol ha dit que es posarà el nom de la primera consellera general, Mercè Bonell a un carrer que hi ha al costat de la Seu de la Justícia. S'ha aprovat també sotmetre a informació pública durant dos mesos els treballs provisionals d'obtenció de dades i creació de la cartografia cadastral rústica i urbana d'Andorra la Vella. Marsol ha mostrat la seva satisfacció assegurant que "era una assignatura pendent quan vam arribar al comú". Ha afegit que la capital té 1.617 edificis i que s'han dut a terme delimitacions des del mes d'abril al de setembre. El procés d’obtenció de dades i creació de la cartografia cadastral ha suposat un treball de més de tres anys i una inversió d’1,3 milions d’euros. Durant els treballs de delimitació s’han registrat 83 polígons cadastrals, 61.098 unitats cadastrals (habitatges, locals, aparcaments...) i 2.070 parcel·les.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending