Andorra la Vella tindrà un pressupost de 46 milions amb la nova Rotonda com a projecte estrella

La partida d’inversió es redueix de 14 a 10 milions i també preveu tirar endavant el museu de la bicicleta

Turistes esperant a creuar el pas de vianants de la zona de la Rotonda.
Turistes esperant a creuar el pas de vianants de la zona de la Rotonda. Altaveu

El comú d’Andorra la Vella aprovarà aquest dijous el pressupost per a l’exercici 2021, lògicament, marcat per la situació sanitària i econòmica provocada pel coronavirus. Els comptes presentaran una disminució d’un 7% en comparació als vigents enguany. Així, es quedarà en 46 milions d’euros, pels prop de 50 del 2020. La inversió serà una de les partides on la reducció serà més important, tot i que inclouran projectes potents com ara tota la reforma dels entorns de la Rotonda.

La capital se sumarà així als comuns que ja tenen el pressupost per a l’any vinent. El que es té clar és que caldrà estrènyer el cinturó, ja que els ingressos, tret de gran sorpresa, disminuiran de forma significativa. Per un costat, hi haurà menys transferències del Govern. Per l’altre, molts dels impostos comunals depenen d’una activitat econòmica i comercial tocada en la seva línia de flotació per la Covid-19. Així, es té clar que molt probablement la recaptació disminuirà de forma significativa.

El comú redueix en un 7% el volum global dels comptes, preveient una davallada sensible de les trasnferències del Govern i de la recaptació en els impostos més vinculats a una activitat econòmica i comercial tocada per la Covid-19

Això es traduirà en una davallada sensible del volum global dels comptes. Dels gairebé 50 milions que es van aprovar per al 2020 (49,75 en concret) es baixarà a entorn dels 46. Per tant, una disminució considerable.

Bona part de la reducció s’aconsegueix passant la tisora al capítol de les inversions. Per a enguany, la previsió superava els 14 milions, tot i que cal tenir en compte que una part important corresponia a la reconstrucció dels Serradells que encara no s’ha pogut començar. De cara al 2021, es quedarà en tot just 10 milions.

Els comptes preveuen, bàsicament, dos projectes estrella. Per una banda, encetar, ara sí, tota la remodelació de la Rotonda i dels seus entorns. En aquest cas, la partida prevista es troba al voltant dels dos milions d’euros.

L’altra gran inversió és el museu de la bicicleta. Seguint la proposta guanyadora del concurs d’idees, es tirarà endavant la creació de la instal·lació, a les dependències comunals de la plaça Lídia Armengol. La partida, en aquest cas, se situaria entorn del milió d’euros.

La sessió de comú s'ha fet al Centre de Congressos de la capital.

Relacionat

Marsol reconeix que la nòria de la Rotonda no ha complert les expectatives d'afluència

Comentaris (8)

Trending