Marsol planteja un aparcament soterrani per suplir el del Parc Central quan es desenvolupi la zona

La cònsol major, que vol impulsar un pla parcial o especial que permetrà mantenir tot l’espai verd actual, considera que la futura instal·lació es podria ubicar per sota del futur vial que travessarà la parcel·la entre les avingudes Tarragona i Bonaventura Armengol

L'aparcament actual del Parc Central.
L'aparcament actual del Parc Central.

El comú d’Andorra la Vella vol deixar enllestit abans de finals de mandat el pla -sigui parcial o especial- que definirà el futur de la unitat d’actuació on es troba el Parc Central. La cònsol major, Conxita Marsol, dona per fet que es podrà mantenir tot l’espai verd. En canvi, on es podria construir és a la zona on està l’aparcament. Al seu entendre, però, hi ha una solució a la pèrdua importantíssima de places d’estacionament: un pàrquing sota el futur vial que ha de dividir la parcel·la.

Resoldre el futur de l’espai lúdic és una de les fites que Marsol té entre cella i cella abans d’abandonar el comú. Considera que està ben encarrilat, ja que “està marcat com a equipament i es mantindrà; ens falta un petit tros però ja ens estem reunint amb propietaris”. En aquest sentit, el que es farà és que a l’hora de desenvolupar la unitat d’actuació, s’anirà més enllà del 15% de cessió obligatòria que marca la llei que, a la vegada, “també permet anar fins al 30% sent obligatòria però no gratuïta”. Cal, doncs, trobar “una manera compensatòria” que, apunta la cònsol major, “segurament es trobarà posant una major edificabilitat”, però en cap cas amb diners.

La maquinària ja s’ha posat en marxa. “És un dels reptes que tinc marcat abans d’acabar el mandat”, indica la cònsol, que ja ha deixat clara la voluntat de tirar endavant el projecte per tenir-lo “tancat tot documentalment” quan deixi el comú. “Fins ara semblava que hi havia voluntat privada. Ara, però, nosaltres els hem notificat ja per carta tal com preveu la llei. Hem de veure que responen però si no mouen fitxa, ho faríem com a pla especial”, avança.

El vial travessaria per l'actual aparcament.

Relacionat

Proposen un vial pel mig del Parc Central, entre l'avinguda Tarragona i Bonaventura Armengol

Per tant, es podria conservar la pràctica totalitat del parc. A canvi, tota la construcció de la unitat d’actuació es farà a la parcel·la on actualment hi ha l’aparcament descobert. Marsol és conscient que això suposarà perdre aquesta infraestructura però considera que hi ha una alternativa per mantenir les places d’estacionament ja existent.

Recorda que el pla d’urbanisme preveu que aquesta parcel·la sigui dividida en dues parts per un vial, que aniria entre l’avinguda Tarragona i Bonaventura Armengol. Un carrer nou i, per tant, també terreny comunal, on es podria fer alguna actuació. I ella té clar quina hauria de ser: “el vial és molt gran; el comú que sigui, i si sóc jo ho faré, pot plantejar un aparcament per sota”. Es tracta d’una solució que, afirma, no és pas nova. “A moltes ciutats s’ha fet quan s’ha obert un nou carrer ampli”, assegura.

Comentaris (23)

Trending