Marsol culpa a Escaldes de l’excés de trànsit al carrer Sant Andreu i Doctor Mitjavila

La cònsol admet que no hi havia un informe de mobilitat previ a la modificació de circulació del carrer Sant Andreu, però assegura que estaven assabentats de tot i que van donar el vistiplau

El carrer Sant Andreu limita Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.
El carrer Sant Andreu limita Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol va considerar el passat dijous durant el Consell de Comú que la modificació de circulació al carrer Sant Andreu era una mesura que funcionava “molt bé” a la capital. “Vaig comprovar personalment que el trànsit a punts determinats del país era per culpa de l’aparcament del Falgueró (a tocar de l’hospital), el qual va ser construït pel comú d’Escaldes-Engordany”, va defensar.

A més a més, Marsol va admetre durant la sessió que mobilitat no va dur a terme cap estudi ni informe previ a la modificació, encara que “estaven assabentats i van donar el vistiplau”. En la mateixa línia, també va assegurar que el comú d’Escaldes, el cos de bombers i l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell van ser informats des del primer moment i que té els correus electrònics que així ho demostren.

La cònsol va explicar que la decisió es va prendre davant la necessitat de racionalitzar la velocitat a un carrer residencial que “s’ha convertit en una autopista”, i va afegir que “els veïns de la zona es veuen perjudicats i ens preocupa la seguretat dels vianants”. Per la seva part, la consellera del Partit Socialdemòcrata + Independents del Comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona va apuntar que una problemàtica com aquesta s’ha d’abordar analitzant totes les variables perquè si no, et poden portar a situacions no desitjades.

Comentaris (6)

Trending