Marsol confia a tenir un centenar de pisos de lloguer a la capital en un termini curt de temps

La cònsol explica que al projecte conjunt amb Govern a la zona de la Borda Nova se sumen fins a quatre reconversions d’antics establiments hotelers

L'antic hotel Àrtic serà un bloc de pisos de lloguer.
L'antic hotel Àrtic serà un bloc de pisos de lloguer. T. S.

Conxita Marsol confia que Andorra la Vella pot guanyar, en els pròxims anys, un centenar de pisos de lloguer amb els diferents projectes en marxa. Entre ells, quatre que suposen la reconversió d’antics establiments hotelers en blocs d’habitatges destinats a l’arrendament. A ells, s’ha de sumar la iniciativa per construir edificis per aquesta funció a la zona de la Borda Nova.

La cònsol major de la capital ha defensat que la disposició legal que permetia la rehabilitació de pisos que no complien determinats requisits normatius per posar-los al mercat de lloguer “està fent una bona feina”. Al seu entendre, bona mostra d’això són els projectes ja aprovats de tres antics hotels de la parròquia que acabaran transformant-se en blocs residencials. És el cas, segons ha pogut saber Altaveu, de l’Àrtic, al barri del Puy, del Normandia, a Príncep Benlloch i del Jaume I.

Aquests tres edificis permetran posar al mercat una cinquantena de pisos. A aquests s’hi sumaran els d’un quart projecte, també de reconversió, que ha de ser validat en pocs dies per la junta de govern del comú. “Amb aquestes modificacions es donarà molt servei a la qüestió de l’habitatge, però es necessita temps”, ha comentat Marsol.

Un altre projecte que ha de permetre crear nous habitatges de lloguer és el que sorgeix de l’acord entre comú i Govern, mitjançant el qual s’han de construir una cinquantena de pisos a la zona de la Borda Nova. El conveni per a la cessió dels terrenys es va signar el març de l’any passat i, ara, segons ha comentat la cònsol, es preveu que un termini curt de temps l’executiu comenci el procés per seleccionar l’arquitecte responsable de redactar el projecte.

Comentaris (1)

Trending