La màquina de reciclatge d’Ordino esgota el pressupost i deixa d’estar operativa

Vist l’èxit, la corporació valorarà la continuïtat del projecte, mentre que falta una setmana per a tancar les votacions de la segona edició del procés participatiu

La màquina de reciclatge invers és una de les propostes guanyadores de les edicions anteriors.
La màquina de reciclatge invers és una de les propostes guanyadores de les edicions anteriors.

Després de més de quatre mesos de funcionament, la màquina de reciclatge invers d’Ordino deixa d’estar operativa per haver esgotat el pressupost, que era de 10.000 euros. De cara al futur, es plantejarà la continuïtat del projecte, vist el seu èxit. Així mateix, falta una setmana per tancar les votacions de la segona edició del procés participatiu, que torna a destinar 50.000 euros.

La màquina de reciclatge, per cada envàs premsat i emmagatzemat ha lliurat un val de descompte de 0,10 cèntims que es podia bescanviar als més de quaranta establiments i comerços de la parròquia que s’havien adherit. El comú ha qualificat el projecte d’èxit absolut per la quantitat de ciutadans que han fet ús de la màquina, ubicada al Prat de Call. La iniciativa va sorgir de la segona proposta guanyadora.

Des del comú s’estudiarà la continuïtat del projecte, segons ha avançat la cònsol menor, Eva Choy, que ha fet una valoració molt positiva, assegurant que “el vessant dinamitzador per als comerços i el consum km 0 és per nosaltres un valor afegit a l’incentiu del reciclatge d’envasos domèstics”. La cessió de la premsadora ha anat a càrrec de l’empresa L’Home del sac- FEPER que s’ha implicat en el projecte des del primer moment.

Pel que fa a la segona edició del pressupost participatiu, el procés de votació es tancarà en una setmana justa, el 21 de juliol, després d’haver exposat durant un mes els set projectes seleccionats. Tots els residents a Ordino, majors de 18 anys, poden escollir fins a tres propostes. Es confia a superar la participació de la primera edició que es va tancar amb 373 vots.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending