Majoral defensa l'adjudicació directa feta per obtenir el segell de destinació turística sostenible

La realització dels treballs per a l’obtenció i manteniment de la distinció turística 'Biosphere Destination' havia aixecat controvèrsia a les xarxes socials en ser superior als 10.000 euros i no haver-se impulsat un concurs públic

Comentaris

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral.
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. Altaveu

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha dit que Principat Qualitat i Prevenció era l'única empresa del país capacitada per oferir el servei per a l’obtenció i manteniment de la distinció “Biosphere destination” de la parròquia. Majoral ha sortit al pas de diverses crítiques aparegudes a les xarxes socials, especialment per una adjudicació directa de mes de 10.000 euros. Aquesta es justifica si només hi ha empresa capaç d'afrontar l'encàrrec.

Josep Majoral ha explicat que potser hi ha altres empreses al país que poden oferir un altre certificat turístic "però pel de destinació sostenible només n'hi ha una". El cònsol ha afegit que qualsevol persona que tingui dubtes sobre l'adjudicació pot anar al comú i podrà consulta el dòssier i es respondrà a les preguntes que pugui plantejar. El termini d'execució dels treballs és de dotze mesos. La certificació garanteix un equilibri a llarg termini entre diferents àmbits: econòmic, sociocultural i mediambiental.

Aquest divendres, Majoral i el president de l’Institut de Turisme Responsable, Tomás Azcárate han signat per via telemàtica la carta de compromís amb el turisme sostenible. La visió del futur del turisme a la parròquia laurediana prioritza la sostenibilitat econòmica, sociocultural i ambiental, i una relació equilibrada entre residents i visitants. Es basa en la definició de turisme responsable segons la Declaració de Cape Town de l'any 2002.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, en la signatura de la carta de compromís amb el turisme sostenible

Relacionat

Sant Julià de Lòria aposta pel turisme sostenible

Es destaca que el control i la gestió dels impactes ambientals és crucial, no només per a la preservació del medi ambient, sinó també per a la subsistència del turisme mateix. Cal destacar que la ciutat de Barcelona o la Val d'Aran ja disposen d'aquesta certificació.

 

Comentaris (2)

Trending