Inversió de 246.000 euros en millores a Sornàs

El comú d’Ordino ha adjudicat les obres que han de permetre incrementar la seguretat a ala zona de les Fargues i reformar i ampliar l’aparcament del prat de la Molina

La general 3 al seu pas per Sornàs.
La general 3 al seu pas per Sornàs. Google Maps

El comú d’Ordino invertirà 246.000 euros en les millores projectades al poble de Sornàs. Els treballs han de permetre, per una banda guanyar seguretat als vianants que passegen o han de travessar la carretera. Per l’altra, es pintaran places d’aparcament a la zona. Els treballs han d’estar enllestits en quatre mesos.

El comú ordinenc ha adjudicat les obres per realitzar diferents millores a la via pública del poble. El projecte consta de dos àmbits diferents. Per un costat, es vol condicionar la zona de les Fargues, situada al costat de la general 3 i de la rotonda d’entrada a Sornàs. Els treballs suposaran la col·locació d’una barana de fusta per protegir el lateral per on caminen les persones, refer tota la voravia i pintar un pas de vianants que els doni seguretat quan hagin de passar d’un costat a l’altra de la carretera. També es pintaran quinze places d’estacionament.

Des de la corporació es dona molta importància a aquesta part del projecte. I és que, fonts comunals, han recordat que la zona té una afluència de vianants important. A prop hi ha una parada de bus i un semàfor, a banda de l’accés al camí ral.

El segon àmbit d’actuació és el condicionament i l’ampliació de l’aparcament del prat de la Molina i d’aquesta forma, guanyar places per a vehicles. Ara, el terreny és de terra i es vol asfaltar. La instal·lació tindrà, un cop acabin les obres, espai per 26 vehicles. Un d’aquests tindrà carregador elèctric i una segona serà per a persones amb mobilitat reduïda.

Inicialment, el comú havia previst una dotació de 299.000 euros per als treballs. Fa uns dies, aquests es van adjudicar a l’empresa Entrimo per un cost inferior, tot just 246.300 euros. Es preveu que, un cop signat el contracte amb la societat, les obres estiguin enllestides en uns quatre mesos. És a dir, ja durant la primavera.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending