L’Institut de Música, l’Escola d’art i l’Aula de teatre i dansa comencen curs amb més de 650 alumnes

Entre les novetats hi ha el banc de lloguer d’instruments musicals per evitar despeses a les famílies, un curs de vídeo, classes de circ i trapezi per a infants i fotografia per a joves

Presentació de les activitats de les escoles culturals d'Andorra la Vella.
Presentació de les activitats de les escoles culturals d'Andorra la Vella. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

Les tres escoles artístiques d’Andorra la Vella, l’Institut de Música, l’Escola d’art i l’Aula de teatre i dansa, amb seu al Centre cultural La Llacuna, donen aquesta setmana el tret de sortida al nou curs. L’any acadèmic arriba farcit de novetats i donarà resposta a més de 650 alumnes de totes les edats (des d’infants fins a adults), una xifra provisional que anirà en augment perquè les matriculacions segueixen obertes.

Com a novetat, enguany s’han introduït activitats noves atenent la demanda i les inquietuds que han anat manifestant els alumnes i adaptant les formacions a les noves tendències: teatre per a infants a partir dels 4 anys; circ i trapezi per a infants i joves; un taller de filmació i edició de vídeos; un curs de fotografia per joves; i un banc d’instruments de lloguer a l’Institut de Música per evitar despeses a les famílies en moments en els quals encara no se sap si els fills i filles voldran continuar o no amb l’estudi.

El conseller de Cultura i de Promoció turística, Miquel Canturri, ha ressaltat durant la presentació del nou programa que des de les diferents escoles es treballarà per donar resposta tant a les inquietuds artístiques dels alumnes com als requeriments acadèmics per seguir oferint uns estudis de molta qualitat i que s’adapten als nous temps i les noves exigències.

De la seva banda, el coordinador de l’Institut de Música, Jordi Sabata, ha detallat que aquest curs s’imparteix ensenyament musical de 16 instruments (acordió, cant, clarinet, contrabaix, flauta travessera, guitarra, orgue, piano, saxòfon, trombó, trompa, trompeta, viola, violí i violoncel), set cicles formatius i quatre monogràfics. Enguany també es treballarà per promocionar al màxim les formacions instrumentals com l’Orquestra i la Banda per, entre d’altres, fer-les partícips de l’activitat de l’escola com de la vida cultural de la parròquia.

En paral·lel, l’Escola d’art ofereix enguany tallers de pintura i dibuix, ceràmica, gravat, joieria, restauració de mobles i plàstica per a infants i joves, on es treballen les diferents disciplines artístiques i que tenen molta demanda. També segueixen les classes d’Història del cinema i Història de l’art, que tenen molt bona acollida, i s’impulsa la fotografia amb nous formats de classes, com sortides fotogràfiques i cursos adreçats específicament als joves.

Pel que fa a l’Aula de teatre i dansa, l’oferta formativa d’aquest 2022- 2023 es basa amb cursos de teatre per a infants, joves i adults. En aquest sentit, la responsable de l’Aula, Raquel López, ha ressaltat la incorporació de l’actor Joan Hernández, format a l’Aula i que s’encarregarà de dirigir el grup de teatre per a joves. Enguany també hi haurà un curs de circ i malabars (per a alumnes d’entre 5 i 10 anys) i un altre de teles i trapezi (d’11 a 16 anys) amb l’actriu Meritxell Rabassa; un monogràfic d'escriptura teatral; així com cursos de dansa a partir dels 4 anys i fins als 18 i un de ballet fit adreçat als adults.

Comentaris

Trending