La inflació a la construcció obliga a embellir Soldeu en dues etapes

El projecte s’ha dividit en dues fases i la primera es farà al llarg dels primers mesos del 2023, actuant principalment al carrer Major, ja que l’oferta rebuda supera l’estimació que havia fet el comú

Una imatge d'arxiu del nucli urbà de Soldeu.
Una imatge d'arxiu del nucli urbà de Soldeu. ARXIU

El comú de Canillo ha tancat el 2022 adjudicant un llarg llistat d’obres. Entre elles, destaca l’embelliment del nucli antic de Soldeu. El projecte, però, s’ha vist frenat i haurà d’anar més lent del que es preveia per la situació dels costos a la construcció. De moment, es farà només una primera fase, principalment el carrer Major. La corporació també ha encarregat altres actuacions com la protecció davant la caiguda de blocs rocosos a la carretera de Montaup o els eixamplaments de les carreteres de Prats i de Meritxell.

Del llarg llistat d’obres adjudicades aquest divendres, la de major import era l’embelliment del nucli tradicional de Soldeu. Segons s’ha explicat durant la sessió, l’estimació inicial feta des del comú apuntava a un cost entorn el milió d’euros. Tot i això, ja es va dividir en lots preveient que, amb l’actual context de preus disparats a la construcció, el cost es pogués enfilar més, com així ha estat.

En concret, el comú ha rebut una única oferta, per un valor d’1,3 milions. Vista la situació, s’ha optat per anar per parts. De moment, s’ha adjudicat una fase inicial, la que es farà a la placeta de les antigues escoles i tot el carrer Major. La resta, amb el de les Terres i el Piol, es deixen per a més endavant. El cost serà de 832.000 euros i es preveu que els treballs s’allarguin durant uns set mesos.

Altres actuacions encarregades  són les proteccions a la carretera de Montaup, el condicionament de la Callisa de la Font de Ferro, a Ransol; les millores a les vies secundàries cap a Prats i Mertixell o l’obertura d’una rasa per a la canalització d’aigua potable al camí de l’Armiana. En total, 3,7 milions d’euros en inversió, sense comptar

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending