Incomprensió dels turistes amb la zona blava de Ransol

El fet que l’espai estigui reservats a abonats de les 8 del vespre a les 9 del matí i que no hi hagi cap explicació clara porta cotxes de visitants a aparèixer amb paranys col·locats al matí davant la incredulitat dels seus titulars

Un cotxe travat amb un parany aquest matí a Ransol.
Un cotxe travat amb un parany aquest matí a Ransol.

La zona blava i, evidentment de pagament, que el comú de Canillo ha instaurat al poble de Ransol continua sent una font de mals entesos i maldecaps. Els turistes -especialment els que no comprenen el català- no acaben d’entendre el funcionament de l’espai i veuen amb incredulitat com a primera del matí els seus vehicles apareixen amb paranys a les rodes tot i que l’espai hagi estat en gran mesura buit.

La zona blava en qüestió està reservada exclusivament de les 8 de la tarda a les 9 del matí per a persones abonades a la zona blava. Això està pensat, habitualment, per a residents en aquell poble que vulguin estacionar, de nit, com aquell que diu, al costat de la porta de casa. Mentrestant, per als que no tenen espai ja de per sí reservat en l’aparcament vertical cobert, i essencialment als visitants, el que es pretén és, justament, derivar-los cap aquell equipament. Però això no és sempre així.

PHOTO 2022 07 04 06 36 30 3
El rètol que exposa les instruccions.

Entre altres coses, han explicat les fonts consultades, perquè molts dels visitants per abonament entenen treure el tiquet. I, realment, molts dels vehicles que acaben atrapats amb el parany sí que han posat les monedes suficients per aconseguir el tiquet. D’aquí encara més la incomprensió. Tot plegat, lamenten algunes fonts, hi hauria un ànim mes recaptatori que una altra cosa.

En el mateix sentit es lamenta que les trampes es col·loquin en la zona interior, és a dir, mirant a la voravia perquè no siguin tan cridaneres o no es vegin des de la carretera estan. Però això, han assegurat les fonts, també depèn de l’agent que posa el parany i, a més, habitualment se situa en la roda davantera esquerra, la del conductor, justament perquè el pilot vegi que el vehicle està travat.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending