Hortalans d’Escaldes denuncien la sostracció d’eines i danys a les barraques

​La policia hauria iniciat una investigació per intentar esbrinar qui hi pot haver rere les accions delictives en horts del camí d’Ensucaranes i si es pot tractar més d’actes vandàlics que una altra cosa

Horts al camí d'Ensucaranes aquest divendres a la tarda.
Horts al camí d'Ensucaranes aquest divendres a la tarda. Toni Solanelles

Hi ha entre malestar i neguit en els hortalans del camí d’Ensucaranes, a la zona alta d’Escaldes. Els darrers dies, molts d’ells han patit danys en les seves barraques i no només això. També han vist desaparèixer algunes eines. L’acció delictiva preocupa perquè, ara per ara, no se sap qui hi pot haver al darrere ni quina finalitat podria haver-hi amb el furt de la maquinària.

Radials, tisores, rastells… diverses eines de diversos hortalans haurien desaparegut els darrers dies. Encara que els afectats consultats no han pogut xifrar exactament quantes parcel·les han pogut resultar afectades, el boca-orella en fa aparèixer cada dia que passa alguna més. I aviat podrien ser mitja dotzena o més. Algunes han patit destrosses una mica més severes que la simple desaparició de les eines.

Alguns dels afectats han posat en coneixement de la policia la situació i el cos d’ordre hauria posat en marxa una primera fase d’investigació per poder recollir alguns elements que permetin conduir als responsables dels danys i els furts. No es descarta que més que un acte delictiu en tota regla, es tracti més aviat d’un acte vandàlic. Totes les vies, però, estan obertes i no hi ha cap evidència, hores d’ara, que permeti conduir als autors dels fets.

Les fonts consultades han explicat que almenys en algun cas s’hauria hagut de trencar un cadenat per accedir al lloc on els desconeguts haurien volgut actuar. El camí d’Ensucaranes, almenys quan aquest mitjà hi ha anat a fer la constatació, estava tancat a pocs metres de l’inici, tot arribant des de la plaça Santa Anna, per risc d’esllavissades.

Comentaris (1)

Trending