Pràcticament dos milions d’euros per a la construcció del museu de la bicicleta

El comú d’Andorra la Vella ha adjudicat de forma directa a Playmedia la gestió de l’estructura museogràfica, així com ha aprovat la convocatòria d’un concurs per a les obres de l’espai

El museu acollirà bicicletes de col·lecció com les de la fotografia.
El museu acollirà bicicletes de col·lecció com les de la fotografia. Altaveu

El projecte del nou museu de la bicicleta ha anat evolucionant des del seu plantejament inicial. Així ho ha exposat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en la sessió de consell de comú que ha tingut lloc avui. Concretament, una d’aquestes modificacions ha sigut la d’adjudicar directament l’estructura museogràfica a Playmedia, que van presentar la idea guanyadora en el seu moment. De la mateixa manera, s’ha aprovat la convocatòria d’un concurs per adjudicar les obres de l’espai. En total, es destinarà una quantitat aproximada d’1’6 milions d’euros.

La construcció del nou Museu de la bicicleta d’Andorra la Vella tindrà dues fases. D’una banda, l’empresa Playmedia s’encarregarà de fer l’estructura museogràfica, enginyeria i continguts. “Després de valorar-ho hem decidit que aquells que han presentat la idea guanyadora eren els més adequats per poder portar endavant aquesta part del projecte”, ha afirmat Marsol. La cònsol major també ha indicat que s’espera que estiguin les obres finalitzades per a febrer del 2022.

Pel que respecta a la despesa econòmica que suposarà el museu, actualment ja s’hi ha destinat aproximadament 10.000 euros de premis al concurs d’idees i 117.000 euros per a la concepció del projecte. Amb les adjudicacions que s’han aprovat avui es destinaran 830.000 euros per al desenvolupament de l’estructura museogràfica i 1’5 milions per a l’empresa que hagi de fer les obres. Aquesta xifra, tal com ha indicat Marsol, ha resultat ser superior a les estimacions fetes en un inici, que eren d’1’3 milions.

En aquest cas els consellers de l’oposició s’han abstingut en la votació. Sergi González ha indicat que els motius han sigut que “estem a favor de la cultura, però aquest projecte museístic s’està convertint en una obra faraònica. Ens crea molts dubtes el manteniment posterior, el retorn que pugui tenir la inversió i tots els costos que tindrà”. Així mateix ho ha ratificat Dolors Carmona, explicant que, amb aquest museu, es torna a generar una dependència de tercers, derivada de l’acord amb la família Riberaygua, que cedeix part del que s’exposarà.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending