Govern licita els treballs definitius per estabilitzar un tram de la carretera de Fontaneda

Es van fer una primeres obres de pas alternatiu arran d'un deteriorament sobtat de la calçada

El tram on es faran els treballs.
El tram on es faran els treballs. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

El Govern ha aprovat, la licitació dels treballs d’estabilització d’un tram de la CS-140 a Fontaneda. L’actuació preveu estabilitzar de forma definitiva la zona, després de les obres de pas alternatiu que es van realitzar, al punt quilomètric 5,6, l’any passat arran d’un deteriorament sobtat de la carretera.

Les obres consisteixen en la restitució de dos carrils de circulació de 4 m d’amplada i a diferent nivell arran de la problemàtica del moviment geològic present a la zona. Els volums d’excavació en sòls es preveu de 455 m3, mentre que en roca es preveu de 1818 m3. La longitud total d’actuacions és d’uns 180m.

En relació als murs i estabilitzacions, es preveu un mur de maçoneria i de formigó armat per suportar la nova plataforma viària. Es preveu una malla de bulons de 3x3 m, amb una malla de triple torsió en les zones de roca, i una geomalla reforçada en les zones de cobertura vegetal. També es preveuen obres al subsòl a base de micropilots i ancoratges, a fi de poder mantenir estable la part alta del cercle de trencament present a la zona.

El concurs públic és de caràcter nacional, procediment obert i modalitat ordinària. Les empreses interessades tenen temps fins el proper 1 de setembre per presentar oferta.

Comentaris

Trending