Govern cedeix part d’un terreny per facilitar l’accés a la nova deixalleria de Sant Julià

Tot i que la parcel·la del comú compta amb accés rodat, resulta més complicat per a vehicles grans, com camions i altra maquinària

Comentaris

Edifici del comú de Sant Julià de Lòria.
Edifici del comú de Sant Julià de Lòria. Altaveu

El Govern ha aprovat l’expedient perquè el Consell General autoritzi un gravamen sobre un terreny patrimonial, com a dret de pas per accedir a la nova deixalleria comunal de Sant Julià de Lòria. Tot i que la parcel·la del comú compta amb pas rodat, per a camions i maquinària serà molt més beneficiós poder-ho fer per l’adjacent, amb més espai.

En l’expedient es destaca que la parcel·la triada pel comú lauredià per promoure la construcció de la nova deixalleria confronta, per un dels costats, amb una que és propietat del Govern. Tot i que compta amb accés rodat, a causa de les condicions geomètriques concretes de la vialitat, els camions i altra maquinaria es veuran beneficiats en el cas que aquests vehicles poguessin transitar per una petita part, d’uns 35 metres quadrats, de la parcel·la del Govern. Això s’aplica tant a la fase de construcció de la nova deixalleria, com a la fase posterior d’explotació.

El Consell de Ministres va aprovar el gener d’enguany, després que ho sol·licités la corporació parroquial, la proposta del conveni amb el comú per a la cessió modal d’ús d’una proporció de la parcel·la del Govern. Era per ser utilitzada a precari com a pas per accedir a la nova deixalleria, sota un regim de provisionalitat. Ara, amb l’aprovació definitiva, requereix d’un pas previ, ja que el conveni formalitza un dret de pas sobre un bé patrimonial de l’Administració General i per tant està creant un gravamen sobre el mateix. Així doncs, abans de la signatura és necessari proposar el Consell General la declaració de gravamen, com a dret de pas temporal i a precari.

Comentaris

Trending