Gili insisteix a dir que “qui s’ha tancat en banda amb el Madriu no és Escaldes”

La comunicació entre les diverses parts assegura que és gairebé nul·la i que no se li ha traslladat quan es volen celebrar les pròximes reunions de la comissió de gestió ni si s’ajornaran fins a la tardor

La cònsol major d'Escaldes, Rosa Gili.
La cònsol major d'Escaldes, Rosa Gili.

La problemàtica al voltant de la vall del Madriu-Perafita-Claror sembla lluny de resoldre’s. La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, s’ha pronunciat al respecte aquest dimarts, en el marc de la presentació de la festa de la parròquia. D’aquesta manera, Gili ha insistit en els punts que defèn des dels inicis d’aquest enrenou. Que qui s’ha tancat en banda no ha estat Escaldes i que la comunicació és nul·la. Ningú no l’ha contactada directament i tampoc se li ha indicat quan es pretén celebrar pròximes reunions, ni si s’ajornaran fins a la tardor, com s’havia insinuat.

El darrer moviment per part del comú d’Escaldes, que ha prohibit l’accés rodat al territori que li pertany del Madriu, va tornar a encendre els ànims. Després de les diverses declaracions per part dels altres comuns, principalment Encamp i Sant Julià de Lòria, Gili ha assegurat que “no m’agradaria entrar a jutjar”. Malgrat això, ha insistit a dir que “qui s’ha tancat en banda no és Escaldes”, i que “sempre hem tingut bona predisposició a parlar”.

Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Relacionat

Gili torna a desafiar la comissió del Madriu tancant l’accés rodat pel seu compte

En aquest sentit, i en referència a la decisió presa, Gili ha volgut recordar que “la UNESCO reconeix un patrimoni, però no treu les competències pròpies, no es fica en la gestió territorial”. Per tant, ha tornat a defendre el que ja ha defès en nombroses ocasions, que Escaldes és sobirana per prendre les decisions que es considerin escaients per al terreny que li pertoca. “A la comissió de gestió es poden parlar de moltes coses”, ha assenyalat, “principalment de les zones que siguin de més d’un comú”.

Aquesta era una de les coses que corregia l’informe que es va enviar a la resta de comuns, i pel qual no s’ha tingut cap resposta. Gili, de fet, ha tornat a insistir a dir que “nosaltres vam enviar un document i ningú no es mou, però tampoc no ens comuniquen res”. En aquest text el que es recull són precisions de coses que, segons Gili, no acabaven de ser acurades. “S’entenia que la comissió quedava per sobre dels comuns, i això és impossible”, ha remarcat, “dintre de l’explicació hi ha coses que no estan ben explicades”.

Els cònsols amb la directora de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Relacionat

“L’ordinació del Madriu ja prohibeix l’accés rodat”

Així mateix, ha tornat a tirar la pilota fora del camp d’Escaldes, i ha remarcat que “els altres comuns es van precipitar en l’aprovació”. A més, assegura que el text, així com les demandes que es fan des del comú “no haurien de suposar cap problema”. Però notícia per part de les altres parròquies, cap ni una, “ningú m’ha contactat”. Afirma que no sap quan se celebrarà la pròxima reunió de la comissió ni si es parlarà abans de la tardor. “Nosaltres entenem que quan una cosa afecta a quatre, tots s’han de sentir a gust”, ha puntualitzat Gili.

Comentaris (3)

Trending