“L’ordinació del Madriu ja prohibeix l’accés rodat”

Els cònsols de Sant Julià i Encamp consideren “surrealista” la decisió d’Escaldes d’aprovar una normativa pròpia i entenen que “hi havia acord en els punts essencials” amb el text que Gili no vol validar

Els cònsols amb la directora de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.
Els cònsols amb la directora de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Toni Solanelles

L’aprovació per part d’Escaldes d’una ordinació pròpia d’accés al Madriu s’ha rebut amb estranyesa per part dels cònsols de les altres parròquies amb territori a la vall. En algun cas, s’ha parlat obertament d’una decisió “surrealista”. I és que, remarquen, el tancament de l’entrada rodada ja estava previst a l’ordinació acordada i refusada per Rosa Gili. La mesura, doncs, enquista una mica més el conflicte obert, una situació davant la qual des del Govern s’ha reclamat “entesa” a totes les corporacions.

El vistiplau a la normativa, vàlida únicament pel territori escaldenc, no ha estat rebut gens bé per la resta de comuns. Des d’Encamp, Jean Michel Rascagneres ha afirmat que és una decisió “surrealista”. Entén que “demostra que, en veritat, hi havia un acord sobre els punts essencials de l’ordinació del Madriu”. I, entre ells, un tancament de l’accés rodat que “ja estava previst”. Per això, el mandatari ha volgut remarcar que la mesura escaldenca “fa encara més difícil d’entendre la seva actual postura”.

Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Relacionat

Gili torna a desafiar la comissió del Madriu tancant l’accés rodat pel seu compte

Per la seva banda, Josep Majoral, actual president de torn de la comissió de gestió, ha assegurat que no estava “gens sorprès” un cop ha conegut l’aprovació de l’ordinació escaldenca. De fet, afirma que “aquest acte ratifica les declaracions que vam fer la resta de comuns fa uns dies”. I és que, ha afirmat, Gili “no vol la vall del Madriu ni la comissió gestora; vol fer la seva i ella mateixa ho exposa ara públicament”.

El lauredià admet no entendre “per què prohibeix l’accés rodat”, quan “l’ordinació també ho fa”. Per això, indica que “no veig la diferència en el resultat final i, en canvi, ella ho fa per la via unilateral”. Així doncs, es confirma un enquistament de les diferències, lluny del que s’ha demanat des del Govern.

El portaveu, Eric Jover, ha posat en relleu que “el que interessa a la ciutadania és que hi hagi la millor entesa possible”. I aquesta ha estat “l’encomana” als comuns: que es posin d’acord. I és que, si no, ha recordat, “qui acaba perdent és la vall i el país”.

Comentaris (3)

Trending