Gili, disposada a fer canvis en l’ordinació d’accés per evitar “malentesos” amb Andorra la Vella

La cònsol es mostra convençuda que els contactes mantinguts amb Marsol han ajudat a reconduir la situació i entén que es podrà evitar que l’afer acabi a la Justícia, com havia insinuat la capital

Gili, entrant a ballar a la plaça Santa Anna.
Gili, entrant a ballar a la plaça Santa Anna. G. P.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, s’ha mostrat convençuda de poder reconduir les diferències amb Andorra la Vella sorgides arran de l’aprovació de l’ordinació d’accés rodat. De fet, la mandatària ha obert la porta a retocar el text “perquè no hi hagi cap malentès”. El diàleg obert amb la capital, però, anirà més enllà. També es vol acabar d’aclarir la divisió entre el territori de totes dues parròquies a la vall i, fins i tot, a altres zones de possible discòrdia.

Així ho ha explicat Gili, que aquest migdia ha assistit a un dels actes més tradicionals de la festa major escaldenca, l’actuació de l’esbart Santa Anna a la plaça del mateix nom. “Estem en converses”, ha indicat, tot assegurant que “no hi ha cap problema”. Així, es confia que, finalment, l’ordinació d’accés aprovada pel comú que lidera no acabi davant la Batllia. “Escaldes no té voluntat de fer res on no tingui terrenys”, ha apuntat.

Així, Gili s’ha mostrat confiada que “arribarem a bon port”, després que les trobades ja realitzades amb la seva homòloga, Conxita Marsol, hagin anat, segons ha afirmat, en bona línia. Això sí, també ha admès que probablement tocarà tocar els punts conflictius, almenys pel que fa a la interpretació, de l’ordinació en qüestió. “Estem treballant-hi però si cal perquè no hi hagi malentesos, ho farem”, ha manifestat.

La cònsol escaldenca, de fet, reconeix que el diàleg pot servir també per avançar en una altra feina: consolidar i definir els límits territorials, tant al Madriu com a altres zones de totes dues parròquies. “Fins ara no hi havia hagut cap problema i ara s’ha embolicat la troca”, ha lamentat. Entén, però, que es pot avançar sense cap problema amb la base dels acords del 1988. “És una oportunitat per afrontar-ho”, ha comentat.

Comentaris (1)

Trending