Gili deixa en somort l’ordinació del Madriu: “si es fa bé, però no és essencial perquè continuï viu”

La cònsol major escaldenca deixa clar que es continua apostant per la vall, com evidencia la compra, per 78.000 euros, de la parcel·la del prat de la Becaina, al costat de la carretera de la Plana

La cònsol, Rosa Gili, al costat d'un plànol del Madriu.
La cònsol, Rosa Gili, al costat d'un plànol del Madriu. Toni Solanelles

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, no veu cap problema a deixar en somort l’ordinació de gestió de la vall del Madriu. Sense tancar la porta a aprovar-la si es fan els canvis demanats, la mandatària lamenta que la resta de comuns no hagin fet cap anàlisi de les peticions. I deixa clar que, tal com està, no li donarà suport. Un fet que, apunta, no suposa cap problema perquè la part clau, l’accés rodat, ja queda regulat. Gili també ha deixat clara la implicació de la seva majoria amb la vall, exemplificada en la compra d’una parcel·la a l’espai natural.

“El tema de l’accés està resolt per Andorra la Vella i per Escaldes. La resta de punts eren temes secundaris”, ha comentat la cònsol, tot remarcant que “nosaltres vam fer els deures; vam fer esmenes i propostes”. I, en canvi, lamenta que “els altres cònsols no s’han pronunciat per reprendre el treball; estem a l’espera que ho facin”.

Ara bé, Gili no ha amagat que no li preocupa que es mantingui l’actual situació de congelació. “Si es fa l’ordinació, bé; però en cap cas és essencial perquè el Madriu continuí sent viu i s’hi pugui invertir i fer coses. No passaria res”, ha assegurat. En aquest sentit, ha posat l’exemple de les activitats que es van fer, organitzades per Escaldes, a la vall el darrer estiu.

Justament, la cònsol ha volgut defensar que “el nostre compromís amb el Madriu és evident”. Per això, s’ha optat per la compra d’un terreny, el prat de la Becaina. Es troba a la zona protegida, però molt a prop de la carretera i es considera “una oportunitat” perquè “el comú guanyi patrimoni”. La parcel·la té 2.161,17 metres quadrats i ha costat 78.000 euros. “És una bona compra”, ha indicat Gili.

Mateixa posició, per cert, que l’expressada des de Demòcrates. “És una bona oportunitat per adquirir patrimoni a un preu raonable”, ha manifestat. Per això, s’ha donat suport tant a l’operació com al crèdit extraordinari que cal per tirar-la endavant.

Comentaris (1)

Trending